View Single Post
Vechi 24.08.2009, 16:38:35
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

"[quote=E_my;161872]Prin tine vorbeste necunoasterea, iar asta este o prima sursa de pacat :-)

Nu stiu exact versetele, dar chiar Sfantul Apostol Pavel a scris ca este bine ca sotii sa se impreuneze o perioada, iar apoi sa poasteasca, samd.

De asemenea, citind marturii despre Parintele Arsenie Boca am descoperit enorm de multe lucruri. Un mic exemplu, a venit la el o mama cu un copil pe brate[ era handicapat ], iar Parintele i-a spus: "E drept ca l-ai conceput in post? "

Parintele a scris carti despre casatorie, sfaturi pentru tineri, etc. Le am in format electronic, daca vrei, ti le pot trimite, astfel incat sa poti elimina cauza necunoasterii.

Am gasit in cateva carti si faptul ca aceste reguli, de a nu avea contact trupesc decat luni, joi si samabta, au fost date de catre mari asceti, postitori, de cei care nu mai aveau patimi trupesti, si din acest motiv ei nu inteleg tinerii casatoriti.

Eu nu sunt casatorita si nu sunt in masura sa dau sfaturi..dar il am la suflet pe Parintele Arsenie, si stiu ca a vietuit ca un sfant, astfel incat nu pun la indoiala cuvintele si sfaturile sale. "

Aha, prin mine vorbeste necunoasterea ca sursa de pacat...atunci sa inteleg ca toate femeile credincioase si imbrobodite care umplu biserica debordeaza de cunoastere, probabil sunt la punct cu toata teologia, altfel nu se pot numi credincioase ? !
Deci , sa mai inteleg ca tu dai pe-afara de atata cunoastere...si lipsa de pacat. Nu ma intereseaza pe ce parinte ai in suflet, dar, daca ai copii stii sigur ca, indiferent in ziua in care i-ai conceput, ei sunt o certitudine a Binecuvantarii Lui Dumnezeu.
I-a sa intrebam o femeie care nu poate avea copii, cand trebuie sa conceapa ?...probabil si-ar dori oricand, numai sa poata procreea, sa poata indeplini legea Lui Dumnezeu...
Doamne ajuta !