View Single Post
Vechi 24.08.2009, 16:34:36
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sanul lui Avraam este un loc sau o stare care nu cred ca apartine raiului, dar nici loc al muncii nu este (era)
Daca este (era) o stare intermediara intre rai si iad, cu ce e mai buna aceasta invatatura decat cea a Purgatoriului catolic?

Citat:
Dumnezeu inlocuit de Sfintii Sai?!... Inteleg ca dumneata persiflezi acest eveniment povestit in Evanghelii cum nu ma asteptam.
Sa fim bine intelesi: nu eu o persiflez, ci Insusi Domnul Hristos, scoate in evidenta absurditatea acestei credinte populare evreiesti ce nu are nici o legatura cu invatatura primita prin Moise de la Dumnezeu. Cum altfel ati interpreta cuvintele puse in gura lui Avraam:

"26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi." (Luca 16)

decat ca o fina ironie. Cine ar fi atat de nemintos sa doreasca sa treaca din rai in iad?

Citat:
Vom vedea la sfarsit cine a stat in Adevar si cine a avut numai impresia.
Aveti dreptate. Dar ce e mai trist, ca cei care s-au inselat nu vor mai putea face nimic. Acum este momentul adevarului, acum e momentul cand sa-I cerem Domnului sa ne lumineze si in aceasta privinta, nu sa ne trezim in adevaratul loc de chin (dupa inviere), chiar daca am crezut sincer in aceasta minciuna.

Citat:
Voi rugati-va pentru noi si noi pentru voi ca toti sa urmam calea cea dreapta - care nu poate fi decat una singura, amin.
Un sfat crestinesc si de bun simt la care subscriu zicand: Amin! Doamne ajuta!