Citat:
În prealabil postat de anita
Demonstreaza-mi ca ai dreptate ,ca gandirea ta este corecta .
Tu vrei sa faci cum simti tu ,dar asta nu inseamna ca este si corect.
Nu mai da sfaturi din astea ,ca ii pierzi pe altii si te pierzi si pe tine.
Mantuitorul vorbeste despre post ,despre asta ce parere ai ?
Da citesc si scrierile care apar pe site.
Chiar astazi am citit ceva de un psiholog rus Zorin ,un psiholog ortodox ,are niste carti foarte bune .
Ai o parere buna despre tine daca nu dai doi bani pe sfintii parinti.
|
Si tu ai o parere buna daca-i pui pe Sfinti mai presus de Dumnezeu ?...spune-mi ce zice Dumnezeu insasi despre acest subiect si atunci ma convingi cu " credinciosia " ce o detii. Iti spun eu, Dumnezeu ne-a cerut exact ceea ce a facut El Insusi pe pamant, sa fim aproape de oameni, indiferent de gradul acestora, de statut, de culoare sau religie, indiferent de zi sau de sarbatoare. Eu nu cred ca Dumnezeu a avut indolenta, asa cum o au oamenii, sa intrebe pe ucenicii casatoriti in ce zi se impreuneaza cu sotia...ci, doar sa fie sotia si nu " femeia altuia ". Pur si simplu, nu vrem sa intelegem nimic din Smerenia Mantuitorului...mandria nu ne lasa !
Bine-nteles, nu mizez pe faptul de a nu avea un discernamant de la sine impus, o anumita conduita, o infranare prin abstinenta in cuplu, in asa masura incat sa se creeze un echilibru care poate duce si la credinta, asa cum este nevoie in tot ceea ce facem....dar nu impus de un orar prestabilit, ci de constiinta si etica.
Observ ca voi mai mult cititi, decat simtiti.