View Single Post
Vechi 24.08.2009, 12:10:38
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Mai intai de toate, omul viu, sufletul viu este o fiinta holistica, nu poate fi luat pe bucatele. Apoi, trebuie sa tinem cont de faptul ca pacatul a produs modificari esentiale in acest chip si asemanare cu Dumnezeu.

Omul poarta chipul lui Dumnezeu atat în asemanarea exterioara (si nu va ganditi neaparat la fizic in sens material), cat si in caracter. Chipul acesta era cel mai evident in termenii naturii sale spirituale. El a devenit „un suflet viu”, sau mai degraba o fiinta vie, inzestrata cu o vointa libera, o personalitate constienta de sine.

Natura aceasta a reflectat sfintenia divina a Facatorului ei pana cand pacatul a nimicit asemanarea divina. Numai prin Hristos, stralucirea slavei lui Dumnezeu si „intiparirea Fiintei Lui” (Evrei 1,3), natura noastra este transformata din nou dupa chipul lui Dumnezeu (Coloseni 3,10; Efeseni 4,24).

Bineinteles.
Draga tri...,

Lasa caderea,gindeste-te la Adam si Eva in Rai...

sau

"2.Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer.

3.Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe

4. Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască. Corinteni 2...12:2

Daca apostolul Pavel a fost rapit in afara de trup in al treilea cer,cu ce a auzit cuvinte de nespus ?