Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 24.08.2009, 08:44:38
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Matei 18, 23-35

23. De aceea, asemănatu-s-a împărăția cerurilor omului împărat care a voit să se socotească cu slugile sale.
24. Și, începând să se socotească cu ele, i s-a adus un datornic cu zece mii de talanți.
25. Dar neavând el cu ce să plătească, stăpânul său a poruncit să fie vândut el și femeia și copii și pe toate câte le are, ca să se plătească.
26. Deci, căzându-i în genunchi, sluga aceea i se închina, zicând: Doamne, îngăduiește-mă și-ți voi plăti ție tot.
27. Iar stăpânul slugii aceleia, milostivindu-se de el, i-a dat drumul și i-a iertat și datoria.
28. Dar, ieșind, sluga aceea a găsit pe unul dintre cei ce slujeau cu el și care-i datora o sută de dinari. Și punând mâna pe el, îl sugruma zicând: Plătește-mi ce ești dator.
29. Deci, căzând cel ce era slugă ca și el, îl ruga zicând: Îngăduiește-mă și îți voi plăti.
30. Iar el nu voia, ci, mergând, l-a aruncat în închisoare, până ce va plăti datoria.
31. Iar celelalte slugi, văzând deci cele petrecute, s-au întristat foarte și, venind, au spus stăpânului toate cele întâmplate.
32. Atunci, chemându-l stăpânul său îi zise: Slugă vicleană, toată datoria aceea ți-am iertat-o, fiindcă m-ai rugat.
33. Nu se cădea, oare, ca și tu să ai milă de cel împreună slugă cu tine, precum și eu am avut milă de tine?
34. Și mâniindu-se stăpânul lui, l-a dat pe mâna chinuitorilor, până ce-i va plăti toată datoria.
35. Tot așa și Tatăl Meu cel ceresc vă va face vouă, dacă nu veți ierta - fiecare fratelui său - din inimile voastre.

Pentru ca la noi se citeste Evanghelia in engleza, cand ajung acasa imi place sa o mai citesc o data, de data asta in romana. Si ma gandesc ca si voua poate va face bine sa recititi aceste versete.

Am inteles ca cei 10.000 de talanti erau de fapt o suma imensa, suma ce nu ar fi putut fi platita intr-o viata de om, dar numai ptr ca l-a rugat, acel stapan a acordat iertarea slugii aceleia disperate. Iata insa ca egoismul ii fura darul ce-i fusese dat, si pentru ca nu a invatat sa fie si el iertator si sa stearga acea datorie de numai 100 dinari, ajunge inapoi in temnita din care scapase prin gratia lui Dumnezeu. Bine este cand invatam la timp lectiile vietii!

Da, in Evanghelia de mai sus, ne este prezentata importanta rugaciunii: acea sluga a fost iertata fiindca a cazut in genunchi, s-a inchinat si a cerut ingaduinta, mila, iertare.("fiindca M-ai rugat")
Asta ne intareste si mai mult in credinta noastra ca suntem iertati prin pocainta, spovedanie, rugaciune.
Deasemenea, ceea ce spunem noi in rugaciunea Domneasca Tatal Nostru"si ne iarta noua gresalele noastre precum si noi iertam gresitilor nostri" trebuie sa si indeplinim caci daca nu, iata rezultatul in Evanghelia de astazi:Il maniem pe Stapanul si ....temnita ne asteapta!
Da, minunat lucreaza Dumnezeu si bine este sa invatam la timp lectiile!
Reply With Quote