Subiect: pacate in vis?
View Single Post
Vechi 22.08.2009, 20:06:57
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Si Fani si Traditie au dreptate in felul lor.
Eu mai cred ca nu trebuie sa luam visele nici asa simplu si usor.
A spune numai ca sunt de la cel rau sau de la Dumnezeu, sau ca ele nu sunt de fapt nimic, mai ales fara o explicatie, nu este corect.
Deosebirea este ca psihologii si medicii stiu sa explice (stiintific) visele si sa gaseasca si cauze, pe cand teologii nu prea stiu sa dea explicatii si nici solutii, ci se pierd in filozofii.
Este durerea mea la fiecare articol si carte religioasa pe care o citesc. La sfarsit n-am aflat nimic din ceea ce ma interesa, m-am pierdut in vorbe.

Si acum revin la subiect: daca este asa cum spuneti unii din voi, atunci de ce ar fi visele si gandurile pacatoase? In fond voi spuneti ca nu inseamna nimic, nu?
Poate ca visele rele si cosmarurile or fi de la cel rau si invers, dar se poate si invers. De unde stim? Nimeni nu stie.
Ne-ar fi mai usor sa gasim relatia dintre vis si persoana noastra, sa ne explicam astfel niste probleme, mai ales daca se repeta.
Si raman la intrebarea mea cu visele religioase. De la cine vin? Ne arata cel rau biserica, rugaciune, chiar pe Dumnezeu, ca sa ce? Sau ni le arata Dumnezeu ca sa ne arate calea buna, sau chiar ceva mai profund?
Singuri putem sa ne gandim si sa ne explicam pentru noi. (?)
De ce ne lasa atunci teologii asa fara lamurire si se tem de vise?

Si daca este o problema cu visele erotice, sau cu anumite continuturi, si acolo trebuie vazut cauza, ce inseamna asta pentru persoana respectiva, ce probleme are care se pot refula in vise? Si poti ajuta omul in acest fel sa-si rezolve problema si sa nu mai aibe acele visuri.
Reply With Quote