View Single Post
Vechi 22.08.2009, 08:54:52
condor
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Sa inteleg ca dupa Invierea de apoi,oamenii mai traiesc 70 de ani aprox. si apoi tot mor definitiv,caci nu exista suflet nemuritor.
Cine v-a sugerat sa credeti asa ceva? Sau, nu mai stiti ce sa mai inventati si sa mai puneti in carca adventistilor?

Sfanta Scriptura este limpede in problema invierii si a rasplatirii. Insusi Domnul Iisus Hristos ne spune: "Cei ce au facut binele vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor invia pentru osanda (trad. ortodoxa)."(Ioan 5:29). Este clar: dupa inviere fiecare isi va primi rasplata. Unii vor mosteni viata vesnica (nu 70 de ani apro. - nu stiu de unde va vin astfel de idei), altii vor fi nimiciti pentru vesnicie. Iar acest subiect al invierii si al rasplatirii este bine detaliat de Sfintii Apostoli si limpezit.

Nu se poate vorbi despre vre-o rasplata inaintea revenirii Domnului Iisus Hristos (ocazie cu care va avea loc si invierea celor adormiti in Hristos). "Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui."(Apocalipsa 22:12). Pana atunci... este gresit sa presupui ca cei morti sunt ori in iad ori in rai. Sunt pur si simplu morti (fac nani) si asteapta invierea, pentru a-si primi rasplata.

Citat:
Nu cred ca se intimpla exact invers...pina si din trup ii mai ramin omului oasele.
Inseamna ca nu credeti ce spune Sfanta Scriptura: "pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat".(Eclesiastul 12:7) Cam asa este descris procesul mortii, in Sfanta Scriptura. Cred ca nu este cazul sa ne poticnim de fleacuri (faptul ca oasele, in anumite conditii, putrezesc foarte greu).

Citat:
Nu intotdeauna Sfintii ne spun ceea ce Dumnezeu le vorbeste in mintea si inima lor.Uneori,mai vorbesc si dupa mintea lor de oameni,si exact atunci fac greseli,care pot fi mici dar si mari.Deci ceea ce a spus Sfintul Iustin nu este de la Dumnezeu auzire
Cunoastem aceasta teorie. Este scrisa si in unele lucrari ortodoxe. Adica, daca Sfintii Parinti nu spun ceea ce vrem noi, desi este in conformitate cu Sfanta Scriptura, inseamna ca au gresit si nu vorbesc de la Dumnezeu. Iar acele spuse ale Sfintilor Parinti, care ne plac cum suna, desi nu sunt in conformitate cu Sfanta Scriptura, sunt considerate ca invataturi venite de la Dumnezeu.

Daca tot faceti selectie din ceea ce spun Sfintii Parinti, macar faceti-o pe baza Sfintei Scripturi.

Citat:

Si Dumnezeu a spus ca in ziua in care vei minca,negresit vei muri...si a mai trait adam si eva aproape 1 000 de ani...dar evident,sufletul i-a murit exact in ziua aceea ( a plecat Duhul Sfint din el )
Cam fortata interpretarea ca in ziua aceea a plecat duhul din el. Se poate spune, foarte simplu, fara interpretari savante, ca in ziua in care a pacatuit, Adam si-a semnat sentinta la moarte. Trupul sau nu mai avea nemurirea, a inceput sa se degradeze, sa imbatraneasca si in final, a murit. Este exact ceea ce patim si noi, pacatosii de astazi (urmasii lui Adam).

Last edited by condor; 22.08.2009 at 08:58:10.