Citat:
În prealabil postat de condor
Interesanta ideea cu judecata particulara a sufletului, la desprinderea acestuia de trupul care a murit. Mai ales, pentru faptul ca nu are nici o baza in Sfanta Scriptura. Poate in filozofia greaca, de unde vine conceptul de "suflet nemuritor".
|
Sa inteleg ca dupa Invierea de apoi,oamenii mai traiesc 70 de ani aprox. si apoi tot mor definitiv,caci nu exista suflet nemuritor.
Citat:
In primul rand, nu ai inteles corect ce inseamna moartea. Sfanta Scriptura ne prezinta moartea ca fiind procesul invers crearii omului. La facere omul a fost facut din tarana si Dumnezeu i-a suflat in nari suflare de viata. Si omul s-a facut un suflet viu. (Facerea 2:7)
La moarte se intampla exact invers: tarana se intoarce in pamant si suflarea de viata sau duhul de viata (care nu este o forma constienta si rationala) se intoarce la Dumnezeu (Eclesiastul 12:7). Iar omul ajunge ceea ce a fost inainte de a fi facut. Doar invierea, pe care i-o va da Dumnezeu, il poate readuce in simtiri.
|
Nu cred ca se intimpla exact invers...pina si din trup ii mai ramin omului oasele.
Nu uita ca Dumnezeu este duh ( si este foarte intelept,a creat intreg universul ) ,ingerii sint duhuri ( si acestia sint inteligenti )...numai duhul omului adventist este o forma inconstienta si irationala...de ce ?
Citat:
Teoria "sufletului nemuritor" este combatuta si de unii Sfinti Parinti (cum ar fi Sfantul Iustin Martirul).
|
Nu intotdeauna Sfintii ne spun ceea ce Dumnezeu le vorbeste in mintea si inima lor.Uneori,mai vorbesc si dupa mintea lor de oameni,si exact atunci fac greseli,care pot fi mici dar si mari.Deci ceea ce a spus Sfintul Iustin nu este de la Dumnezeu auzire ,asta in cazul ca este asa cum spui tu.Ca un Sfint sa fie crezut ca vorbeste de la Dumnezeu,pe linga viata lui extraordinar de curata,traita in mila,sacrificiu,iubire,smerenie...trebuie ca, cuvintul lui sa fie in comuniune si cu cel al Bisericii,adica al celorlalti Sfinti...
Eu totusi ma indoiesc ca Sfintul Iustin s-a rugat la Maica Domnului,la Sfintul Ilie,Ioan,alti apostoli si Sfinti...si ruga lui nu i-a fost ascultata!( dovada ca aceia sint vii )
Citat:
Crestineste este sa crezi in inviere, nu in propria-ti nemurire ("negresit nu veti muri"- spune diavolul in Facerea 3:4)
|
Cred si intr-una si in cealalta.Nemurirea nu este a mea personala,ci imi vine de la Iisus Hristos Dumnezeu....ti-am dat imaginea maicii,copilului in pintece si a cordonului ombilical.
Si Dumnezeu a spus ca in
ziua in care vei minca,negresit vei muri...si a mai trait adam si eva aproape 1 000 de ani...dar evident,sufletul i-a murit exact in ziua aceea ( a plecat Duhul Sfint din el )
PS.sint
696 de versete in Sfinta Scriptura in care se vorbeste despre sufletul omului