View Single Post
Vechi 21.08.2009, 20:18:36
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Vad ca fratele detectiv a raspuns la nedumeririle tale despre judecata. Si nu e parerea lui sau a mea, ci teologia Bisericii Ortodoxe.

Am inteles ce voia sa spuna detectivul. Este o parere. Mi-ar fi placut daca ar fi fost in armonie cu Sfanta Scriptura.

Cei care vor sa demonstreze ca omul, atunci cand moare, de fapt moare numai pe jumatate, ori umbla cu fel si fel de texte filozifice ori fac apel la unele pasaje din Scriptura pe care le interpreteaza in distonanta cu Sfanta Scriptura. Ex: Hristos spune clar ca va veni curand si va da fiecaruia rasplata cuvenita (dupa ce va fi o inviere si o judecata) iar dumnealor sustin ca omul merge in locul cuvenit chiar pe timpul mortii.

In plus, se pot numara pe trei degete pasajele de care se agata cei care vor sa demonstreze ceea si diavolul a spus ("hotarat ca nu vei muri"): pilda bogatului nemilostiv, pasajul din Apocalipsa 6:10 si o mai fi vreu-un pasaj. Vad numai aceste pasaje (de fapt numai interpretarile lor) desi Biblia este plina de verste care spun ca moartea (moartea intaia) este un ca un somn (voi reda acele versete - sunt cel putin 20).

Citat:
De ce te tot legi iarasi de degete si limba nu pricep,
Am vrut sa vad daca si detectivul crede in fantome. Un forumist mi-a explicat ca in pilda bogatului nemilostiv este vorba despre suflete care mostenesc si parti trupesti si de aceea au si suferinte trupesti.

Incearca sa nu-i mai compari pe bogatul nemilostiv si Lazar, cu ingerii. Cati ingeri ai auzit sa se planga ca au arsuri sau ca ii doare stomacul si sa ceara alinarea durerilor? Chiar si in mod figurat.

Citat:
Iata ce se va intampla cu pacatosii, nu vor fi distrusi, ci isi vor continua existenta pentru eternitate intr-un mod chinuitor:

"Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor." Apocalipsa 20, 10
Ce inseamna "iezerul de foc". "Iezerul de foc este moartea a doua" (Apocalipsa 20:14)

Cum interpretati acesta afirmatie? Ce intelegeti prin moartea a doua?

Dvs. chiar credeti ca Dumnezeul Scripturii va chinui oamenii o vesnicie pentru a clipa de pacat? Planul lui Dumnezeu este de distruge ce este rau si de a reinstaura Imparatia Sa fara de pacat.