View Single Post
Vechi 19.08.2009, 20:49:16
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Voi ati sterge de pe fatza pamantului frumusetea creata de om. Ganditi-va la femeile taranci romance care cat munceau ca sa impodobeasca stergarele pt casa, hainele acelea populare cu modele si flori. Sau portile sculptate, bisericile, toata arta. De ce nu le anulati pe toate? Voi nu va dati seama ca podoabele, machiajul si toate acestea sunt o forma de arta sau daca nu vreti sa mergem asa de departe, de cate ori sa repet? E nevoia omului de frumos si manifestarea creativitatii!!!! Nu se pun monahii la socoteala, care ei au alta cale si alt mod de viata. Femeilor le-a placut intotdeauna sa impodobeasca...casa, hainele, trupul...Nu e nici un pacat. Pacatul e cand toate acestea se denatureaza: a o face nu pentru bucuria proprie si altuia ci ca sa te pretuiasca si sa te invidieze, a o face pentru a arata cat esti de grozav etc etc.
Si da si BA! Nu am acum cartea cuv. Paisie Aghioritul pt a cita exact, dar tocmai acest exemplu il dadea: al unei femei care isi impodobeste casa. Spunea: o femeie care are nevoie de farfurii va cauta sa cumpere unele frumos decorate. Apoi se plange ca nu simte destula evlavie.. Pai cum sa simta daca inima ei este in dulap intre farfurii?
Nu vreau sa par radicala, dar lucrurile frumoase fura inima ("arta", cum spui).

Revenind la farduri.. atuul meu este ca arat ca un copil si am vrut sa-mi mentin aceasta imagine. Deci nu farduri. Iar cosmetice.. am asteptat pana mi-am putut permite creme $$$$.. (adica pana la 30 ani nu am folosit nimic). Si acum ar trebui sa va arat efectul celei mai noi creme de noapte de la... ($$$$, desigur).. sper sa-mi treaca iritatia asta de pe fata!!! Asta din cauza ca am crezut ca spalare cu apa este prea putin pt tenul meu!
Dar am zis ca sanatatea este f importanta si am mers la sala zilnic sa arat bine. Si deodata, miscandu-ma energic cum ne dicta instructorul, mi-am dat seama ca ceva nu este in neregula daca eu merg cu atata constiinciozitate zi de zi in sala aceea sa dau din maini si din picioare cum imi spune un necunoscut. Am renuntat.. Sunt convinsa ca nu era bine.. ma simteam foarte vinovata daca in vreo zi nu mergeam la fitness, de parca insasi sensul existentei mele era periclitat. Eram dependenta.

Am prietene foarte foarte frumoase. Si aranjate si bine imbracate. Cea mai uimitoare observatie (care se confirma in permanenta, din pacate) este ca asta nu le face mai fericite, mai iubite, mai respectate.. Dimpotriva, pare evident ca tocmai frumusetea le-a adus pe unele in legaturi nefericite.
Eu nu spun aici ca impodobirea este sau nu pacat (desi banuiesc ca este), ci ca este supravalorizata. Nu foloseste la nimic! Citeam chiar sfaturi crestine: sotia sa se aranjeze pt sot. Sunt indignata! Cunosc femei care au facut imposibilul pentru a place sotului si efectul a fost nul! (Ba ele si-au pierdut complet increderea in ele). Si invers, cunosc femei supraponderale, prost imbracate pe care sotii le adora!

Deci fiti multumite cu ce aveti de la Dumnezeu. Nici fardurile, nici bijuteriile, nici hainele nu pot oferi ceva..
Reply With Quote