View Single Post
Vechi 19.08.2009, 06:52:50
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Stiu ca Romania este pretins ortodoxa dar vroiam sa spui tu asta nu eu. Din pacate esti printre foarte putinii credinciosi care isi dau seama care e situatia. Totusi aici dai in "no true scotman" desconsiderandu-i pe cei auto-declarati credinciosi la referendum (pe baza caruia biserica primeste bani de la buget). Cand e vb de bani suntem o tara ortodoxa, cand e vb de ce facem nu suntem chiar asa ortodocsi! Dublu standard!
Nu cred ca e vorba de dublu standard. Atita timp cit cetatenii, din diverse motive continua sa se declare ortodocsi, Biserica este indreptatita in Romania sa ceara bani de la buget. Probabil ca oricit de pacatos ar fi, omul, in general, nu vrea sa se scoata singur din Biserica.

Mai mult, Biserica functioneaza ca un spital si de aceea trebuie sa fie intotdeauna aproape si deschisa oricaruia care are nevoie de alinare, si, pina una-alta, majoritatea si-o cauta aici.

Citat:
În prealabil postat de ai2
E ciudat cum atunci cand vine vb de eutanasie stiinta este ridicata in slavi de credinciosi iar cand e vb de evolutie sau varsta pamantului stiinta este blamata ca fiind satanista/ateista/masonica. (nu stiu daca e si cazul tau)
Cred ca te referi la terapia durerii – o disciplina cu aplicatie concreta. Ce legatura are insa genul asta de stiinta cu teoria evolutiei? Pentru prima se scriu carti la fel de clare si precise ca si manualele de inginerie, pentru cealalta exista doar literatura science – fiction.
Reply With Quote