Citat:
În prealabil postat de willmark01
.Nu mai asteptati X sau Y de la d-zeu sau de la cadavre...va amagiti doar.Eu inainte mergeam in fiecare duminica la biserica etc pana cand am inceput sa-mi pun intrebari, in legatura cu X sau Y.Cand mi-am dat seama defapt cum sta treaba am trecut la ateism.
Eu am bun simt dar cand vezi ,,babe'' la tv care pur si simplu ling asezamintele cadavrelor mi se face rau...
|
Nu, nu ma amagesc, SIMT ajutorul lui Dumnezeu in fiecare zi; spui ca mergeai la biserica : eu cred (doar o parere personala!) ca nu ai descoperit bucurie (poate ca nu asta e termenul potrivit, dar altceva nu-mi vine acum in minte) in rugaciune, nu L-ai simtit (atat cat se poate, in functie de credinta) aproape de tine.
Cand ai inceput sa-ti pui intrebari ....iata mandria!!!, nu este ceva rau sa-ti pui intrebari, nu-i asta problema : mandria incepe acolo unde tu consideri ca numai modul tau de a percepe lucrurile este cel corect, cand te vezi pe tine MAI BUN, din toate punctele de vedere, decat cutare (de fapt, este imposibil sa-l cunosti la perfectie astfel incat sa vezi daca esti mai bun sau nu) ; esti sigur ca ti-ai dat tu seama cum sta treaba? (raspunde-ti tie, nu mie sau oricui altcuiva pe forumul asta) pentru ca atunci cand un om nu are cea inalta parere despre sine, el intelege ca rationamentul sau poate sa nu fie intotdeuna corect ci sa-l insele.
Si de fapt, de ce esti aici? ca parca ,,ti-ai incheiat socotelile'' cu ortodoxia. Vrei sa-ti bati joc de cei care cred prin jigniri aduse Sfintilor? stii ceva? oamenii ca tine au fost si vor fi mereu, sunt pieritori
Sfintii, cei pe care ii dispretuiesti tu, sunt nemuritori : au fost oameni care si-au aparat credinta, patria (Sfantul Constantin Brancoveanul, spre ex.), au dus o viata placuta lui Dumnezeu, fara egoism, fara mandrie si astfel au devenit Sfinti. Si intodeauna vor fi cinstiti.