View Single Post
Vechi 17.08.2009, 09:52:04
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tazy74 Vezi mesajul
Bună FANI71,

Te rog să citești cu atenție CREZUL chiar dacă-l ști pe de rost. Cum se spune acolo în crez chiar la început? "CRED ÎNTR-UNUL DUMNEZEU, TATĂL ATOTȚIITORUL..." Întrebarea pe care vreau eu să ți-o pun este ce legătură are această primă propoziție din crez rostită pentru prima oară în anul 325 la Biserica din Niceea cu extratereștii care circulă pe la papa prin cap? Cred că nici o legătură. Privește numai un pic la cum a ajuns catolicismul, consumismul, egoismul și toate relele au pătruns în biserica catolică și nu numai. Uită-te unde s-a ajuns cu taina spovedaniei la ei! Faci păcate iar apoi dacă ai bani plătești papei o indulgență și ești absolvit de păcate. Astea-s diferențele minore. Alea majore sunt și mai și.
Citește cu atenție articolele astea și sper să înțelegi mai mult de ce nu putem să fim frați întru credință cu ei.
http://nihilsinedeo.4sql.net/2009/08...arme-si-tutun/
http://nihilsinedeo.4sql.net/2009/08...irit-ecumenic/

Doamne ajută!
Tazy, dar ce legatura are Unul Dumnezeu cu speculatiile unora despre extraterestri? Care nu pot ramane altceva decat speculatii.

Chestia cu indulgentele platite cu bani nu mai este de mult valabila la catolici. A fost la baza aparitiei protestantismului, dar nu mai exista de mult. Indulgentele exista, dar nu pe bani.
De altfel indulgentele nu sunt pentru iertarea pacatelor, e mult mai subtila treaba. Este vorba de stergerea urmarilor pacatelor, despre care ei zic ca se rascumpara altfel in purgatoriu.

Da, catolicismul actual trece printr-o criza, insa sa fim sinceri, si ortodoxia trece, chiar daca altfel. Nu stiu cat d ebine cunosti catolicii, eu ii cunosc destul de bine si cunosc oameni exceptionali, plini de bunatate si credinta, care sunt catolici.

Last edited by Fani71; 17.08.2009 at 09:54:10.
Reply With Quote