126. Încă doi preoți necanonici la NIP!
Liderii pucioși, deși se declară ortodocși, continuă să încalce cu nonșalanță canoanele. După dezertarea spectaculoasă a preotului Iliuță, liderii pucioși au găsit cu cale să se răzbune pe destinul ce le este mereu potrivnic în ultima vreme.
Astfel, ei s-au decis “să-i ungă prin Cuvânt”, în mare grabă, pe doi tineri, ca “înlocuitori-surogat” ai lui Iliuță: pe Emanuel, cel mai fidel acolit al lor, și pe Valentin din Curtea de Argeș, fiul unor vechi simpatizanți pucioși (pe care l-au “rebotezat” mai întâi cu numele conspirativ Mihai, ca să i se piardă urma față de “lume”). Au uitat de la mână pân’la gură că tot ei spuneau că Iliuță este de neînlocuit.
După ce au făcut isprava asta, au început să se laude și prin cuvinte meșteșugite, ca sosite de la dumnezeul lor, de felul cum a renăscut din cenușă “șfânta troiță de la Pucioasa”:
“ Și acum Mă scriu în carte cu lucrul cel de azi în mijlocul tău, poporul Meu, căci am putut prin greul cel de acum să așez, să încep să așez lucrători la lucrul cel sfânt al tainei bisericii Mele de nou Ierusalim. Am numit și am așezat pentru slujire sfântă dintre cei ce-Mi sunt fii pe doi fii credincioși, alături de cei ce slujesc pentru sfintele Mele, căci Eu, Domnul, voiesc să-Mi hrănesc poporul cu viața Mea, cu trupul și sângele Meu, și voiesc mult să-l hrănesc, și să-l pregătesc mult pentru această hrană, dacă și el voiește. Am așezat acum pe doi dintre ei, pe unul pe care îl am mai de mult în bărcuța Mea, și pe încă unul pe care îl am de curând, dar care a știut cu răbdare și cu frumos să lase pentru Mine mamă și tată, frați și surori, rude și prieteni, casă și țarini, ba și pe sine însuși ca să vină după Mine, precum scrie în cuvântul Evangheliei Mele pentru cel ce voiește să vină și să-Mi slujească sub cruce. Cel dintâi este fiul Emanuel, și tot așa îi las numele, iar cel de-al doilea fiu așezat azi la slujire sfântă poartă numele de Mihail, și tot așa îi las numele, căci sunt nume mari. Îi învăț pe ei în ziua aceasta prin cuvântul Meu și prin voi, copii din porți, să ia numai de la Mine ei, și așa să stea ei înaintea Mea de acum, și să fie plini de Dumnezeu, plini de duhul ascultării, precum Eu sunt. Aveți grijă mare, tată, să nu se stingă lucrul cel cu tărie al celor trei sfinte liturghii într-o zi în mijlocul grădinilor Mele cu voi, căci această treime de rugăciune și de jertfă a Mea pe altar Îmi va aduce biruința și voi fi Mielul biruitor pentru voi, și voi veți birui prin sângele Mielului lui Dumnezeu, precum este scris în Scripturi despre biruința Domnului și a celor ce sunt cu El prin acest cuvânt la sfârșit de timp. Aveți grijă, tată, de poporul cel ascultător ca să aibă hrana cea spre viața lui, dar să aibă și el grijă, căci dacă voi ați avea, iar el nu, rămâne neîmplinirea aceasta, pe care Eu o cer.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 7 iulie 2009)
Cele “trei șfinte liturghii” merg mai departe la Pucioasa, tot prin preoți nehirotoniți.
[SIZE=3] [/SIZE]
Last edited by mariamargareta; 28.04.2010 at 10:23:36.
|