Subiect: Paiul si barna
View Single Post
Vechi 14.08.2009, 21:14:36
archanghel
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de theodor Vezi mesajul
Ce puteti afirma despre atitudinea noastra, a utilizatorilor forumului, fata de ceilalti, de aproapele nostru de pe forum? Si in special fata de cei care nu sunt ortodocsi, sau nu sunt crestini, sau nu cred in Dumnezeu, si intra pe forum, din dinferite motive. Care ar trebui sa fie comportamentul nostru fata de ei?
Eu recunosc ca nu am avut o atitudine crestina intotdeauna.
"41. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, iar barna din ochiul tau nu o iei in seama?
42. Sau cum poti sa zici fratelui tau: Frate, lasa sa scot paiul din ochiul tau, nevazand barna care este in ochiul tau? Fatarnice, scoate mai intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau." (Luca 6-41,42)
Ce mare dreptate aveti aici.Mi-ar face placere sa recontextualizez ce inteleg din cele scrise aici dar prin innoirea mintii secolului XXI.Eu cred ca Dumnezeu exista,iar vecinul meu este ateu si crede ca Dumnezeu nu exista.Care este diferenta ? Diferenta este ca EU AFIRM (cred)CA EXISTA...iar vecinul AFIRMA (crede)CA NU EXISTA.Am eu credinta ? Pai DA,credinta ca exista.Are vecinul credinta ?Pai DA,credinta ca nu exista.DECI,AMINDOI AVEM CREDINTA.
Dar el e mai blind ca mine,ajutind pe toti.Eu,nu ma amestec cu necredinciosii,caci ei nu cred,si ma port ca atare.
PS:Cred ca epistola catre Romani.
Doamne ajuta.

Last edited by archanghel; 14.08.2009 at 21:16:38.
Reply With Quote