View Single Post
Vechi 14.08.2009, 09:40:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Nu, nu admit ca Pamintul s-a format acum nu stiu cite milioane de ani! Daca ai fi mai atent la Scriptura decit la stiinta, probabil ai realiza ca Dumnezeu, care e perfect si atotputernic nu are nevoie de milioane de ani ca sa creeze lumea sau de motivatie cu care sa-i impace pe cei fara de Dumnezeu. Daca tu crezi altfel, atunci te indoiesti si de atotputernicia Lui, si de Cuvintul Sau.

Este o afirmatie indrazneata pe care eu o vad falsa. Am mai spus-o: este clar si evident ca Dumnezeu poate orice, inclusiv sa creeze o lume intr-o clipa. Dar se vede ca El a preferat s-o faca in cateva perioade de timp. Problema se pune: cat au durat aceste perioade? Uita-te in versiunea originala a VT si o sa gasesti cuvantul YUM (sau YOM, ca si limba ebraica s-a mai schimbat de-a lungul vremii) care inseamna si zi, si perioada nedeterminata de timp. Daca s-a tradus prin zi a fost pentru ca asa au preferat traducatorii. Nu mai spun ca ziua de 24 de ore a inceput sa aiba sens abia in "ziua" a patra, nu?

De ce vedeti voi majoritatea o neputinta a Lui Dumnezeu in creatia lumii in miliarde de ani in loc de 144 de ore pamantene? E absurd! Oare nu este Dumnezeu vesnic si de fapt in afara timpului? Oare nu este timpul un simplu parametru in modelul minunat al creatiei Sale? De unde si pana unde ideea de neputina si de negare a atotputerniciei Lui? Foarte haios! :) Gandeste-te ca Logosul a conceput Universul ca fiind guvernat de niste legi de El gandite, care sa fie temeliile lumii de-a pururea. Acestea nu se schimba in timp si asa cum functioneaza astazi au functionat de la momentul initial si vor ramane valabile peste veacuri. Acesta este un motiv in plus sa cred ca Hristos a randuit ca toate sa apara in chip natural, firesc, nefortat (in cateva ore, auzi...) - dar fara sa-L uitam pe Duhul Sfant ca Proniator, ca Cel care viaza toate si le mentine in existenta.

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Ma intrebi de ce exista inselaciune. Nu pot sa-ti dau un raspuns mai bun decit cel pe care l-a dat Traditie1 intr-alta parte: ”Ideea ca am trai într-un spatiu material infinit are ca efect pierderea constiintei prezentei concrete a lui lui Dumnezeu si ca urmare si lipsa fricii de Dumnezeu si neapucarea pe calea lepadarii de lume.” si, mai departe “teoria stiintifica potrivit careia pamântul ar fi doar unul din corpurile ceresti e la fel de adevarata si cu teoria evolutiei. E o explicatie pentru cei care nu cred, menita sa arate ca lumea putea pasamite sa existe si fara Dumnezeu.”
Dimpotriva, Universul poate fi (cea mai probabila ipoteza) finit si fara margini, mereu crescand in dimensiune cu o rata inflationista uriasa. Este ca o chemare a naturii finite spre infinit, care tinde astfel spre Creatorul ei dar fara sa-L poata ajunge in infinitul Lui - ca sa fac o paralela. Si cu atat mai mult ideea asta imi intareste credinta in puterea Lui Dumnezeu, ma ajuta sa-mi inteleg micimea, cat de neinsemnat sunt eu si totusi cat de important pentru Creatorul meu care S-a jertfit ca eu sa traiesc vesnic alaturi de El...

Cat despre ultima afirmatie... draga domnule, roaga-l pe admin s-o dea jos de pe forum, ca se uita o tara intreaga la postarile noastre si se sminteste lumea. Rad ateii si agnosticii si cei pe care-i clasificam ca pagani sau eretici sau sectanti, ne arata cu degetul, caci noi insemnam pentru ei Ortodoxia si credintele ei si conceptele ei, prin simplele noastre ganduri etalate in public. Daca dumneata si Traditie credeti ca nu mai exista alte corpuri ceresti in afara de Terra, o sa inchei politicos dialogul aici si n-o sa ma mai intereseze nici postarile voastre in materie de teologie de acum incolo.

Iar evolutia nu se contrazice cu nici un verset din Biblie, iar pe de alta parte sa stii ca evolutia este probabil cea mai importanta idee lasata de Hristos firii la crearea lumii. Este o lege atat de bine cimentata in creatie incat o vom urma chiar si dupa moarte, din slava in slava, tinzand spre asemanarea cu modelul nostru din veci - Iisus Hristos.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote