View Single Post
Vechi 12.08.2009, 22:26:44
archanghel
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Anul 0 , este considerat anul nasterii lui Hristos , nu inaltarea la Cer . Primul sinod ecumenic a avut loc la Nicea in anul 325 la care au participat 318 episcopi.Din invataturile si scrierile parintilor dinainte de Nicea , se poate observa ca vechiul testament a fost la fel de important ca si cel nou , si parintii s-au folosit de proorociile si scrierile din Vechiul Testament in ajutorul intelegerii Noului Testament.

Trebuie tinut cont cont ca in Vechiul Testament erau alte vremuri , vremuri in care se intelegea mai mult cu sabia.Lumea era tot mai departata de Dumnezeu si s-a stricat mult , sabia se scotea usor , vieti se pierdeau usor , paganii chiar isi dadea copiii mici ca jertfa "dumnezeilor" omorandu-i in foc, altfel erau vremurile , dar Dumnezeu e la fel."Razbunarea" asta de care vorbesti reprezenta dreptatea in chip vazut, ca sa nu fie sminteala intre oameni.Ochi pentru ochi , dinte pentru dine s.a.m.d.Atat de mult s-a departat si spurcat lumea ca Dumnezeu trebuia sa intervina si sa-i pedepseasca spre indreptarea lor.Orice suferinta sau necaz vine ca o consecinta in urma unui lucru.De asemenea astea s-au facut pentru a arata oamenilor ca nu fac bine si a lasa pilda pentru intreg neamul omenesc, ca sa invatam din greselile altora.Dar Dumnezeu tot timpul a fost milos , iertator si iubitor de oameni.Uitate de exemplu cand s-a dus sa piara Sodoma si Gomora , in conversatia pe care a avut-o cu Avraam , Avraam nu a indraznit sa mearga mai jos de 10 drepti.Un singur drept a fost in Sodoma si Gomora... Lot si Dumnezeu nu l-a lasat sa piara l-a scos afara impreuna cu familia lui.Intotdeauna a iertat si s-a indurat si a iubit pe om.Cred ca doar interpretari gresite ne pot duce la concluzia ca Dumnezeu era altul sau altfel in Vechiul Testament , fata de noul.
Cred totusi,ca aveti dreptate.Mintea mea,nu poate intelege,si oricum,nu-mi este de folos,iar ca sa inteleg,nu ma ajuta.Interesul meu strict este sa implinesc,si informatiile necesare sint cele ce ma pot ajuta sa implinesc.Restul de informatii,pentru mine,nu sint importante.Contribuie doar la noi motive de distragere de la aflarea lui Dumnezeu,care este scopul vietii (mele)
O seara placuta.
Reply With Quote