Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Da, mare grija! In special atunci cind sintem de-astinga si habar n-avem ce face dreapta, si de-acolo de unde se afla si Masoneria si dracul (vezi aici), (aici) (si-aici). Paise Aghioritul si Cleopa probabil ca stiu mai bine decit Sfintii Parinti ai Consiliilor Ecumenice si toti patriarhii si episcopii care le-au urmat pina la 1923 despre cum sta treaba cu calendarul (vezi aici) (si-aici).
O asemenea inversiune cosmica nu ar fi ramas nesemnalata. Potopul a schimbat fata lumii si avem descrieri in Biblie, dar nu se spune nicaieri nimic despre ziua in care Pamintul s-a urnit din loc (si dupa cum zic unii se-nvirte cu 1600 km/h in jurul propriei axe si alearga cu vreo 30 km/s in jurul Soarelui). Sfintii Parinti nu se refera la o perioada anume si nici nu au nevoie sa detalieze pentru ca vorbesc natural, din simpla observatie care nu contrazice adevarul relevat. Toate simturile omenesti descriu ca mediu de viata pamintul plat. Notiunile de sus si jos, stinga dreapta, lung si lat nu au mare relevanta pe o sfera si, totusi, toate constructiile noastre, si fizice si mentale le exprima in mod natural. Conceptul de pamint rotund vine impotriva firii. Nici macar dimensiunile pamintului nu il salveaza. Nu poti insela simturile cu iluzia de plat local pe un pamint care nu-i suficient de mare ca sa o permita.
|
Ce legatura are calendarul cu geocentrismul? La care din cele 7 Sinoade Ecumenice s-a anatematizat schimbarea calendarului? Din cate stiu pozitie impotriva calendarului nou au luat doar niste sinoade mici, locale, similare sinodului care l-a si adoptat.
Am citit atat de multe marturii despre Cuv. Paisie Aghioritul incat daca te indoiesti de el cred ca esti inselat.
Schimbarea calendarului a fost o greseala, intr-adevar. Dar ruperea de Biserica din acest motiv a fost o greseala si mai mare. Sfanta Treime este o dogma. Calendarul nu e.
Bogdan.