View Single Post
Vechi 11.08.2009, 11:39:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Este foarte interesant pentru mine cum marii matematicieni ai secolelor trecute au dezvoltat sisteme si teorii matematice fara sa aiba nici cea mai vaga idee ca acestea vor descrie in amanunt portile cunoasterii microcosmosului si macrocosmosului. Dar poate ca vad de acolo de unde sunt si se bucura de progresul stiintific, de faptul ca n-au perdut timpul si noptile si anii si sanatatea gandind si inovand teorii si calcule si formule de necitit pentru 99% din populatia lumii acesteia. Ca doar avem dovada ca mortii ii vad pe cei vii si lumea noastra e transparenta pentru ochii lor spirituali... Sper ca munca lor va fi un plus la Judecata, prin ajutorul oferit indirect semenilor care s-au folosit de calculele lor generatii si generatii de-a randul! Si va fi primita jertfa lor, caci bun si drept este Dumnezeu.

La cat de crunte sunt teoremele si demonstratiile matematicilor speciale (superioare), m-as mira ca originea lor sa fie de la om. Nu, in mod sigur nu! Este evident ca Duhul le-a oferit scanteia, inspiratia si ei au asternut pe hartie lucruri numai de Dumnezeu stiute pana la acel moment de gratie divina... Si iata cum El incepe sa-Si descopere treptat slava in mintea oamenilor de stiinta care au mintea mai destupata, care au si inima deschisa pentru a intelege lucrurile in profunzime. Pai da, exista desigur si aici doua categorii de iscusiti ai mintii: unii care Il intrezaresc pe Dumnezeu in creatie, in formule si in teorii si altii care asculta sfatul cel mandru al vicleanului tata al minciunii, negandu-L pe Logos, furand in mod superfraudulos din ratiunea Fiului si atribuindu-si lorusi meritele si laurii si aratand lumii ca ei sunt buricul pamantului... Pai mare pacat pe capul celor din urma, dar nu-i nimic, Tatal lucreaza pana acum si Fiul lucreaza impreuna cu Tatal impotriva amagitorului veacului acestuia mincinos si semet - n-am eu nici o grija in privinta asta.

Deci, sa luam aminte la caderea lui Adam si a Evei, care s-au apropiat nepermis de mult de minunatiile creatiei indepartandu-L incetisor pe Creator si substituindu-L cu frumusetile amagitoare ale pomului interzis. Acest pom interzis poate sa fie si stiinta, dar cu cumpatare si cu multa grija si chibzuiala omul poate sa contemple dumnezeirea si in stiinta si sa devina prin har creator, asemanandu-se cu Insusi modelul Creatorului care i-a promis omului o evolutie spre asemanarea cu El pe multe planuri ale existentei... Adica matematica asta dificila poate sa-l apropie pe om de Ratiunea lucrurilor, dar poate sa-l si indeparteze daca nu este suficient de atent si de lucid!

In concluzie, matematica insasi poate fi privita ca fiind icoana Ratiunii care este Hristos.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 11.08.2009 at 12:30:24.
Reply With Quote