Citat:
În prealabil postat de vsovi
tu te amageshti cu nishte theory ale unor jmegalishti vorbind despre ortodoxie shi despre energiile necreate? dumneata nu pricepi ca socotelile astea sunt plasmuirile absurde ale oamenilor de shtiintza prin care ei incearca sa explice altora necredintza lor? ca ar fi valabila necredintza lor? sunt theory false caci nu exista conservarea asta pe care o sustzin ei in absentza lui Dumnezeu ci toate vor trece shi se vor stinge oricat ishi explica ei veshnicia propriilor lor plasmuiri, toate toate nu fac mai mult decat o ceapa degerata caci ceapa chiar degerata, macar cu ea mai faci o supa shi mai invetzi ceva util de la ea, ca ceapa are multe foi, dar de la theoriile lor despre electro-magnetism, unda-corpuscul, spatziu-timp-energie... nu invetzi nimic fiindca astea nu sunt decat jonglerii absurde din gLumea lui jmegal... mare prof de astro-fizica speculatziilor... explicandu-le omului ca sa-l convinga mereu despre capacitatea lui de a face raul cu mana altora...
Iar Logosul nu este asha cum crezi dumneata ci este tot Cuvantul lui Dumnezeu Carele a iesit shi iese shi va ieshi din Gura lui Dumnezeu... pana la sfarshit... iar energia necreata... de asta habar-n-am...
|
Domnule V.,
Atunci cand vezi un perete plin de ecuatii diferentiale, cu derivate partiale de ordin superior, cu integrale inchise si deschise, cu operatori carora alfabetul grecesc nu le-a fost suficient ca sa se exprime - atunci sa vezi in acele demonstratii
icoana Lui Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, care este Ratiunea a tot ce exista si care este creat din gandirea Lui, a Fiului. Chiar si la stadiul de teorie, de presupunere, fizica Il reveleaza pe Dumnezeu ascuns in fapturi, fie in ceapa degerata, fie in praful de pe sandalele lui Moise, fie in roscovele pe care le dorea fiul ratacitor... Pentru mine acest domeniu este o revelatie a Lui Dumnezeu, este un strigat mut al Duhului care spune:
- Aici sunt, de ce nu Ma vedeti? De ce inchideti ochii si nu vreti sa pricepeti, putin credinciosilor?! De ce nu credeti ca matematicile superioare si descoperirile din fizica si din toate stiintele naturale sunt inspirate de la Mine, pentru ca sa se arate slava Mea in creatia cea minunata si desavarsita? De ce nu vedeti temeliile lumii, fundatia cea de nezdruncinat pe care am gandit-o inca dinainte de a fi vecii?
- Cred Doamne, dar totusi ajuta te rog necredintei mele! Sarac sunt si neputincios si slab si am mintea incetosata de patimi si de rau...
- Bine fiule, harul Meu te va ajuta dupa cum vrei, dar sa stii ca mai fericiti vor fi cei ce n-au vazut si au crezut.
Dar ce va fi cu cei care vad si inca nu cred? Petru a vazut si n-a crezut, dar s-a pocait pana la urma... Sa-i urmam exemplul si noi, toti credinciosii si necredinciosii.