View Single Post
Vechi 10.08.2009, 15:09:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de umilul Vezi mesajul
Sunt de acord ca la El trebuie sa venim liberi, dar pentru asta trebuie Sa-l cunosti, iar acesta ar fi motivul pentru care eu as opta pentru religie sa fie obligatorie, tu ai dreptul sa alegi dupa aceea daca sa urmezi calea sau nu, dar in conditiile actuale in care libertatea de exprimare e mult prea mare, tinerii trebuie sa-si formeze niste principii trainice si in cunostinta, nu sa urmeze niste idoli de moment. Doamne ajuta !
Hm. Da, este adevar in ceea ce zici, este bine sa aiba omul cunostintele necesare pt a putea accepta sau refuza ceva. Insa ideea de curs de religie obligatoriu parca nu prea suna bine, mai ales dupa perioada comunista cand erau obligatorii cursurile de 'informare politica' si ptap si mai stiu eu ce. Suna ca si cum s-ar inlocui o ideologie cu alta.
Gandeste-te nu la copii, ci la adolescentii care trec prin faze de revolta, daca le impui ceva mai abitir se opun. Atitudinea cea mai buna ar fi sa ii lasi sa le treaca criza si revin singuri, daca au avut exemple bune inainte.
Este o carte f. frumoasa, de sora Magdalena, educatia religioasa a copiilor (si adolescentilor). Acolo da multe exemple.