View Single Post
Vechi 09.08.2009, 00:21:18
adi5224 adi5224 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.01.2009
Implicit

Am si eu niste intrebari pentru oricare din filomasonii care nu stiu ce este in neregula cu masonii, sa le puna unor masoni invechiti in ale masoneriei:
>>De ce la initiere daca esti crestin esti pus sa juri pe Biblie (a se reciti Matei:5,33-37) Mai ales ca ti se zice ca in timp vei afla unele lucruri pe care in momentul in care juri nu le stii, deci tu juri pentru ceva ce nu stii?
>>De ce daca religia nu este importanta si sint un fel de club filantropic, cel ce vrea sa li se alature nu poate fi ateu?
>>De ce ritualul de intrare in masonerie simbolizeaza moartea ta si renasterea ta ca om nou? (Mori tu care erai inainte, deci si tu crestin si te nasti ce?)
>>Esti mai frate cu ceilalti masoni (ce isi pot zice lor insisi ca sint budisti, hindusi, mozaici etc.) si nu cu ceilalti crestini?
>>Ce cred despre Sf. Treime? Cine este Iisus Hristos si de ce a venit El in lume?
>>De ce masonii prefera semnul crucii sub forma de contur (crucile fara continut)?
>>Ce parere au despre Sfinta Taina a Euharistiei?
>>Ce cred despre icoane?
>>Ce inseamna pentru ei superstitia? De ce sa combini cu semne cum fac ei nu este o superstitie? Cred ca ortodoxia este superstitie?
>>Ce parere au despre ce a zis sarpele Evei despre faptul ca atunci cind va minca din fructul oprit va deveni Dumnezeu?
>>Ce parere au despre Turnul Babel?
>>De ce daca se lauda cu faptul ca sint masoni multi din conducatorii importanti de state si oamenii cu influenta pe planeta si spun ca masoneria doreste numai bine, acei oameni nu dau roade la ce potential afirma ca au pentru binele lumii?

Compara ce raspunsuri vei primi, si sa nu accepti evitarea raspunsului, cu ce spun sfintii parinti. Dupa ce ai comparat, o intrebare pentru tine, preferi sa fii in echipa cu oricare din oamenii celebri pentru care masonii au creat legende referitoare la apartenenta lor la masonerie sau in echipa cu Sfintul Ioan Gura de Aur, Sfintul Vasile cel Mare, Sfintul Grigore Teologul, Sfintul Grigore Palama, Sfintul Fotie cel Mare, Sfintul Marcu al Efesului, Sfintul Chiril al Alexandriei, Sfintul Maxim Marturisitorul, Sfintul Grigore Decapolitul, Sfintul Ioan Damaschin, Sfintul Spiridon, Sfinta Eufimia, Sfinta imparateasa Teodora si ceilalti sfintii, pe care ii vei fi citit si/sau (nu de la toti au ajuns scrieri) la care te vei fi rugat sa se roage la Dumnezeu sa te intelepteasca?

PS: Intr-adevar acest topic este postat gresit la "alte confesiuni", trebuia sa fie la "alte religii".
Reply With Quote