View Single Post
Vechi 08.08.2009, 18:38:59
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
In Israel se afla cetateni care au venit din nu mai putin de 103 tari. Fiecare cu mancarurile lor. Cei care s`au nascut in tara sau copii de parinti din familii de origini diferite se obisnuiesc sa manance mancari care de obicei se mananca in acele tari. In plus, femeile care se pricep la gatit, invata una pe alta sa gateasca mancaruri care de exemplu la voi desigur ca le ganditi traznite. De exemplu, nevasta mea gateste uneori pui de gaina la cuptor unsi cu miere si orez cu smochine si migdale langa carne.
apropo de cetatenii israelieni din 103 tari, imi aduc aminte cand a fosta adusa in Israel o comunitate de evrei din Etiopia (scapand astfel de razboiul si foametea de acolo) la debarcare erau foarte uimiti ca ceilalti evrei nu aveau pielea neagra ca ei, m-a amuzat f. tare cand am vazut la tv.

iar cu mancarurile traznite, am fost o data in Bs As la o masa organizata de crestin-ortodocsii sirieni, cu ocazia Sf. Pasti, si am mancat niste pilaf de pui cu samburi de migdale, un deliciu ! si mai erau tot felul de antreuri puse pe farfuriute mici din care te serveai cu bucatele mici de paine din acea subtire, lipie cum ii zice la noi in Romania, toate ff bune , chiar si sotului meu (care e un mofturos) i-au placut si le mai tine minte si acum.
Reply With Quote