View Single Post
Vechi 07.08.2009, 12:51:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vickuo Vezi mesajul
Daca si eu am lucruri necurate?Innebunesc, imi vin ganduri negre am incercat orice solutie,ma simt prost ca voi incercati sa ma ajutati si eu ma simt mai rau,am incercat o gramada de lucruri,rugaciuni,preoti,ieri am fost la Biserica si nici un rezultat.Unde e omul de altadata?

omul de altadata iubea placerile shi poftele, iubea viatza lui, de placeri shi pofte shi joaca shi distractzii tzi-e dor, dar omul nou este Hristos, incerca sa-tzi fie El viatza ta zilnic shi nu te mai gandi la timp shi la zilele din trecut sau din viitor ci trebuie sa te gandeshti in fiecare zi la ziua de Astazi ce faci cu ea, cu fiecare ceas, cu fiecare clipa ca s-ar putea sa nu apucam ziua de maine, sa nu apucam seara, shi trebuie sa fi conshtient ca ceea ce faptuim in ziua respectiva sunt singura avere folositoare care o sa ne insotzeasca dincolo, daca fireshte sunt fapte bune nu pentru slava de la oameni ci facute cu dragoste shi taina... shi nu-tzi fie frica de moartea fizica ci de moarte duhovniceasca, de necredintza sa-tzi fie frica fiindca lepadarea de Dumnezeu adica nedragostea, nesmerenia shi necuratzenia inimii are dureri mult mai mari decat trecerea prin chinurile mortzii... deci foloseshte-tzi vremea cu folos ca e mereu foarte putzina, e pe sfarshite, shi in ashteptarea asta sfanta a Celui Mult Milostiv pazeshte-te:

-nu te desfrana
-nu cauta intietatea intre oameni pentru cele materiale shi nu cauta nici o intietate ci multzumeshte-te cu tot mai putzin in fiecare zi shi tot mai mult dar sfant plinit shi cerut de la Dumnezeu
-cauta sa ai credintza shi dragoste nefatzarnica de Dumnezeu, rabdand toate umilintzele shi necazurile cu multzumire shi cu nadejde plin de linishte sufleteasca fiind gata in fiecare clipa sa mori cu pace sub ascultare de Dumnezeu.

intr-un cuvant mergi pe calea bunei muriri shi nu pe calea relei muriri caci prin moarte va trebui sa trecem fiecare mai devreme sau mai tarziu... deci alege lupta cea buna pentru viatza Vesnica shi nu pentru viatza pamanteasca shi atat ca viatza aceasta este vremelnica shi plina de doruri de sine shi de placerile sinelui shi mishcarile de sine care toate duc fatalmente la mandrie shi trufie shi ingamfare multa shi lacoma la inima ispitindu-te shi atragandu-te mereu in lupta cea rea adica lupta cea amara shi josnica pentru intietate shi pizma shi ura... prin care unul pe altul se doboara pentru calea lor spre placeri shi spre inaltzimile desharte ale trufiei... deasupritoare.

Last edited by vsovi; 07.08.2009 at 13:49:39.
Reply With Quote