Citat:
Īn prealabil postat de rightful8912
v-ati gandit vreodata ca exista posibilitatea ca noi sa veneram Dumnezeul gresit?...daca nu este ortodoxia adevarata religie?...daca este hinduismul de fapt?...daca zeii hindusi sunt cei adevarati?....sau poate e Zeus....zeul grecilor antici?....cum ati ajuns la concluzia ca ortodoxismul este religia adevarata?
stiti care e singura explicatie la toate astea??....toate sunt inventate..
|
...................
Intr-un moment de (oare cum sa-l numesc,caci nici eu nu stiu),haidem sa scriu si eu citeva rinduri vizavi de subiect,poate ma simt mai bine,dar in prealabil am citit citeva din raspunsurile postate aici.Cu credinta ca nu scriu ceva rau,emit o parere personala.
Exista UN SINGUR DUMNEZEU care datorita,diferentelor de exprimare lingvistice ce apartin fiecarui popor,are diferite denumiri.
'' TOTI SINT AI MEI,INDIFERENT SUB CE NUME MA CHEAMA ''
Daca globul pamintesc ar putea fi pus intr-o balanta,iar in cealalta ar sta Domnul si Mintuitorul nostru CRISTOS,cele 2 balante ar fi in echilibru.
EL,CRISTOS este ADEVARUL,ca atare afirmatia : EU SINT DUMNEZEU...este adevarata.
S-a pomenit de Budha aici,vizavi de subiect.
Budha este ADEVARUL ca urmare,desele sale referiri din timpul vietii,la intelesul ca NU ESTE DUMNEZEU...este de asemenea adevarat.
Mahomed a spus CLAR ca este trimisul lui DUMNEZEU (Allah ).
etc,etc,etc,etc...
ACESTIA TOTI ERAU (SINT) MAI PRESUS DE INGUSTIMEA MINTII UMANE,CA ATARE......RETINETI....NU PUTEAU SA MINTA ( ei ERAU ADEVARUL).
Deci ISUS CRISTOS a fost,este si va fi DUMNEZEU coborit intre oameni,intrupat de la Duhul Sfint si din Fecioara MARIA.
Este simplu de inteles ca ceilalti,ce nu puteau marturisi ca sint ceia ce nu erau...functie de INVATATURILE lor,pot fi recunoscuti daca sint trimisii lui Dumnezeu intre oameni sau nu.
Dupa roade pot fi cunoscuti,adica dupa invataturile lor (pilda cu roadele pomului)
Invataturile noastre au TOATA PUTEREA numai daca sint puse in practica...daca intelectul este multumit cu achizitionarea informatiei necesare,fara a o transpune in practica,nu pot fi intelese (de exemplu ) cuvintele...Dumnezeu se descopera pe masura implinirii poruncilor sale.
Exista in volumul '' Mari duhovnici romani despre rugaciune'' un capitol numit :TEHNICA RUGACIUNII...si trateaza pe larg rugaciunea inimii,cum se executa,etc.
Citind despre ea,apare multumirea CA STI si omul crede ca este suficient..dar este ca de la cer la pamint intre A STI si A INTELEGE (a intelege=a deveni cele citite)
Cele postate aici SINT credinta mea,si au prins radacini in mine,in urma intrebarii: Cum pot sa-mi maresc credinta ? (Apostolii s-au rugat pentru acest lucru)...si in urma cautarilor
a aparut ceia ce am scris aici,o mica parte din ea.
Totul tine de gindire...nu mai stiu in care epistolie este scris '' si sa va mai invat INCA o cale care le intrece pe toate (asa,parca corinteni).Dupa cele spuse de apostol,se pare ca sint 2: prima este DRAGOSTEA.
a doua este :IMPARATIA LUI DUMNEZEU,ESTE IN VOI.
Deci 1 : Dragostea.
2 Cautare interioara
sau altfel spus...prima CALE se axeaza pe sentiment (in fiecare Duminica este spus in Biserica CARE sentimente)
A doua pare sa fie CALEA ratiunii ( combinare a rugaciunii inimii plus sentiment...plus ritmarea respiratiei) Si inca un lucru important...Biblia graieste astfel :In chemarea in care ai fost aflat in aceia sa ramai. Deci,nu este mai bun sau mai deosebit hinduismul decit ortodoxia...sau budismul decit noi.A-ti schimba religia se aseamana celui care alearga dupa mai multi iepuri si nu prinde nici unul.Faptul ca nu ''simti'' pe Dumnezeu nu se datoreaza decit neintelegerii aplicarii corecte a invataturilor sau executarii lor.
Si ma gindesc...sa postez sau sa nu postez ? Daca voi avea probleme ?
si...postez...Doamne iarta-ma
.......calea interioara...
"Doamne, Doamne, cat te-am cautat si nu Te-am gasit! Tu erai in mine, dar eu eram in afara mea!" (Fericitul Augustin)