Citat:
În prealabil postat de mirelat
de humus, cuscus si falafel am auzit, insa nu-mi place decat falafelul, e f. bun si e de post ! apropo, eu credeam ca e mancare arabeasca, pentru ca eu luam in Bucuresti de la niste magazine credeam ca sunt ale unor arabi.  sau poate e o mancare specifica Orientului Mijlociu?! si aici la NY am gasit falafel, dar parca nu e la fel de bun ca in Romania. :))
|
sunt cam putine si ele copiat din bucataria rasaritul Europei.
In Israel am adoptat nu putine mancaruri simple arabesti,uneori le-am facut putine schimbari si azi sunt cunoscute in lume ca israeliene.
Humusul care se face din naut si Thina(trad.tocata) care se face din sumsum (sau sesam) care se macina si din cauza multului ulei care contine devine pasta, este cea mai renumita.
Falafel se face tot din naut si este ca mici chiftele fierte in untdelemn.Bineinteles ca nu descriu condimentele care fiecare face dupa capul lui asa ca sa nu te miri ca aceias mancare o vei gasi foarte gustoasa si la alt loc fara gust.
In general,in orient se mananca mancare foarte iute,nu la repeziciune ci cu gustul de ardei iuti. uneori asa de iuti ca anumite persoane nu poate manca.
In Israel se afla cetateni care au venit din nu mai putin de 103 tari. Fiecare cu mancarurile lor. Cei care s`au nascut in tara sau copii de parinti din famili de origini diferite se obisnuiesc sa manance mancari care de obicei se mananca in acele tari. In plus,femeile care se pricep la gatit,invata una pe alta sa gateasca mancaruri care de exemplu la voi desigur ca le ganditi traznite. De exemplu, nevasta mea gateste uneori pui de gaina la cuptor unsi cu miere si orez cu smochine si migdale langa carne.