View Single Post
Vechi 05.08.2009, 10:58:04
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Teama ca esti bolnav psihic este ea însasi o obsesie, mi se pare ca si medicina o defineste tot ca o boala psihica.

Eu cred ca problema ta vine din cauza izolarii sociale. Când omul nu comunica cu altii se scufunda într-un univers propriu, imaginar, deviant. Pe de alta parte nici societatea nu trebuie sa constituie un model fiindca e tot o forma de deviatie, oamenii se tem de parerea celorlalti si se conformeaza atât de mult încât pierd simtul adevarului, devin niste masini mimetice. Asa ca ar trebui mentinut un echilibru între intercatiunile sociale si rezerva fata de modul de viata al celor mai multi oameni. Dar contactele sociale sunt în generasl benefice, cauta o modalitate de a întâlni oameni noi, de a face cunostinte. Poate poti sa-ti gasesti o slujba. Mergi în excursii, poti sa te plimbi si pe jos prin oras, contactul vizual cu oamnii e de asemeni benefic.

Trebuie sa întelegi ca nu esti cu nimic diferit de ceilalti, ca acestea sunt doar impresiile tale.

Gaseste-ti un duhovnic sporit, cunoscut si ar fi bine sa mergi si pe la manastiri sa discuti cu preoti sau calugari de acolo. Dar ai grija sa nu urmezi orbeste nici sfaturile lor ci doar sa cauti sa capeti încredere în tine si în Dumnezeu. Exista pericolul ca unii sa-ti sugereze niste lucruri care sa te deruteze si sa te împinga la confuzie.

....................

Pentru Dorel: îti scriu pe privat.