Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
[indent]Aici intri in ape foarte tulburi. Adevarul nu este o simpla chestiune de statistica care poate fi relevat prin sondaje de opinie.
|
Adevarul despre ce crede un grup de oameni este o chestiune de statistica si poate fi relevat prin sondaje de opinie. Eu nu discutam despre adevar in general, ci despre parerea biologilor relativ la evolutionism.
Citat:
O astfel de abordare chiar nu are absolut nimic de a face cu stiinta, la care vad ca te inchini,
|
Inchinarea s-a incheiat in momentul in care am devenit ateu. Mai corect cred ca ar fi sa spui ca am o atitudine de admiratie pentru realizarile stiintei, dar in niciun caz nu ma inchin la vreun Einstein sau vreo formula!
Citat:
dar pe care, macar aici, o inseli in cel mai bigot mod cu putinta.
|
Ba chiar dimpotriva!
Citat:
Increderea in opinia majoritatii nu-i decit un alt fel de incredere in autoritate,
|
Eu nu afirmam ca trebuie sa ne supunem opiniei majoritatii. Eu doar spuneam care este aceasta si contraziceam un mit.
Citat:
la fel de oarba ca si increderea in zei, si o altfel de religie, dar fara poezie si speranta, care face inchinare la cifre seci.
|
Increderea bazata pe dovezi nu este echivalenta cu increderea bazata pe povesti.