View Single Post
Vechi 04.08.2009, 23:15:22
doreln doreln is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit Cum sa iesi din depresia in care esti

Salut,

Pot sa-ti spun ca si eu sunt in tratament acum pentru o stare de depresie severa care se manifesta prin caderi in stari de tristete extreme, mahnire cumplita, insomnii puternice, stari de neliniste, panicare; asta este doar inceputul depresiei, continuarea ei este aparitia de stari psihotice si alte grozavii; in plus aveam momente in care abia ma tineam pe picioare, ma sprijineam de pereti, imi tremura tot corpul, inima imi batea aiurea.

Dupa 4 ani de mers la doctori pentru starile de oboseala abia dupa ce a inceput si psihic sa ma afecteze puternic mi-a spus cineva ce este vorba de o depresie si sa vad un psihiatru.

Sfatul meu este - mergi la Spitalul 9 (Obregia), Sectia 17, la doctorul Ene Florin si discuta cu el despre asta. Iti va da un tratament corespunzator - este un om deosebit, care nu baga pastile in om aiurea si care incearca sa ajute corect pe fiecare.

Dupa 2 luni de tratament mi-am mai revenit din depresie si din multe din simptomele pe care tu le mentionezi. Te compatimesc din toata inima pentru ca si eu am trecut prin asta, insa acum sunt considerabil mai bine in urma tratamentului.

Special pentru a lasa mesajul asta mi-am facut cont pe forum, in speranta ca vei primi sfatul meu si ca poate il vei urma.

Dumnezeu a randuit ca anumite boli sa fie vindecate de doctori si nu de duhovnici; marea greseala a multor crestini este sa isi dea cu parerea in probleme medicale crezand ca sunt de fapt duhovnicesti. Nu poti vindeca cu vorba ce a lasat Dumnezeu medicilor. Este nebunie sa refuzi ajutorul medical cand Dumnezeu te trimite la medic.

Tu ai o problema medicala in corpul tau, care te doboara complet si trupeste si sufleteste.
Te rog mult, fa cum am facut si eu - iti spun ca am ajuns aici dupa ce am trecut prin toate sectiile posibile ale spitalelor - endocrinologie, cardiologie, neurologie; dupa ce a fost ok peste tot asta a fost singurul loc unde cu adevarat am gasit ce cautam.

In tot timpul asta m-am rugat Sfintilor Nectarie si Nicolae; iar intr-o noapte l-am visat pe Sfantul Nectarie care ma certa ca nu aveam incredere in ajutorul sau.

Te rog du-te la acest medic, care probabil te va interna putin sa te tina sub observatie.
Are o experienta impresionanta, este sef de sectie si din cate am discutat si cu alti pacienti a ajutat pe multi oameni in probleme similare. Nu te du la un psihiatru neexperimentat pentru ca poti sa ai nesansa ca lipsa de experienta a psihiatrului sa loveasca puternic in tine printr-un tratament neadecvat.

Iar referitor la comentariile ca pastilele nu ajuta il rog pe cel care le-a scris sa nu mai faca astfel de afirmatii pentru ca isi da cu parerea intr-un domeniu in care nu cred ca are studii si nici experienta. Nu cred ca pastilele alea sunt facute degeaba, ci sunt utilizate multe cu destul de mult succes in multe cazuri.

Cu multa dragoste si compatimire pentru boala ta,
Doru
Reply With Quote