Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Când Apostolii-ntre dânșii, împărțit având pământul / Neamurilor primitoare duc neobosit Cuvântul, / Preacurata Maică Sfântă și de-a pururea Fecioară, / Tot mai mult dorindu-și Fiul, plânge și-ar dori să moară ! / Curgând lacrimile-i grele și pe când mai greu suspină, / Înger străluicit răsare și-naintea-i stă-n lumină. / Cu adâncă-nchinăciune el zicându-i : "Slavă ție, / Mult îndurerată Maică și Fecioară-n veci Marie ! / Iată , coborând din Raiul Îngerilor albi din Cer, /Ți-am adus această verde ramură de palmier / Ce, la noapte, va deschide drum doritului sicriu, / Că te-așteaptă-n Cer iubirea Dumnezeului tău Fiu ! " <<< Va Urma >>> -
|
Ea a zis : "Aud aievea, și ce văd, au nu e vis ? . . . / Prea - străluminate Înger, Slavă cui mi-te-a trimis ; / Și dacă-i aievea totul, te-aș ruga fierbinte-foarte ; / Ai mei fii și frați Apostoli să-i văd până-a a nu fi-n moarte ! / Sufletul meu să se-nalțe pe când ei toți fi-vor față, / Ca-n mormânt, ei să pogoare trupul meu lipsit de viață ! / Și mai fă ca : al meu suflet, străbătând albastrul hău, / Înainte să nu-i iasă din adânc nici un duh rău. / Să nu-i tulbure deci zborul astfel nici un duh viclean / Și să scape al meu suflet de puterea lui Satan ! . . ." / Zicând astfel Preacurata, fericită-n de-ajuns, / Cu smerenie -n cuvinte, Îngerul i-a dat răspuns : / "Tot ce vezi și-auzi , aivea-i ! Și mai află că azi poți / Să vezi adunați în juru-ți pe Apostolii Lui toți. / Vor veni din lumea-ntreagă, zile trei să-ți stea sobor, / Și-al tău suflet către Ceruri va zbura din jurul lor ! / Că cel care odinioară, stăpânin al vremii scripet, / Pe Iisus cu-ai Săi pe -asinul i-a fost dus până-n Egipt, / Poate-n câteva clipite numai, ca fiind nălucă, / Toți Apostolii Luminii lângă tine să-i aducă ! / Cât despre Satan, de ce e Preacurata temătoare, / Când ea , capul a zdrobt i-a călcat cu -a ei picioare". <<< Va Urma >>>