View Single Post
Vechi 01.08.2009, 12:00:38
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Metanoia - te rog sa nu judeci oamenii si mai ales nu in acest fel gresit.

1. Ba da, se poate compara iubirea de animale si cea pentru om/copii.
Si da, exista atatea cazuri cand omul iti face rau si nu este recunoscator, dar animalul crescut si iubit nu-ti face asta niciodata. Omul poate face mult rau si daca il iubesti si esti bun cu el si-l ajuti.
2. Nu este vorba a inlocui prin animal un om (partenere, copil etc.). Da, exista cazurile in care un om este singur, nu poate avea copii si atunci isi ia un animal si il iubeste.
Poti insa avea si unul si altul(si copii, si sot si animale in casa) si in acea familie sa existe o mare iubire pentru toata lumea, oameni si animale. Ce este rau in asta?
3. Te rog sa nu vorbesti despre adoptia unui copil daca nu esti informata in prealabil.
Multi se reped sa puna aceasta placa: nu poti avea copil, adopta. Usor de spus.
Exista niste legi si o birocratie aspra pentru adoptia unui copil. Unora chiar le este interzis sa adopte, pentru ca au vreo boala, sau pur si simplu pentru ca traiesc in afara tarii.
Nu mai vorbesc de conditii si de...costuri.
Un animal costa mult mai putin, te duci si il iei.
4. Copiii sunt o problema tot mai mare din cauza ca educatia lor este gresit inteleasa si confundata cu libertinismul. In ziua de azi exista reguli care te impiedica la a educa un copil asa cum trebuie. Are voie sa faca ce vrea el si daca esti mai sever in educatie, ti-l ia. Si atunci copii apuca pe cai gresite si scapati din mana ti se urca si in cap, sau ajung sa faca lucruri oribile.
In plus la un copil n-ai niciodata garantia ca-ti va ramane aproape. Un conflict, o neintelegere, sau o oferta tentanta, si l-ai pierdut (fie ca nu mai vrea sa stie de tine, sau te raneste ca sa nu-l mai vrei tu sa-l vezi, sau pleca departe in alte tari si mai vine cand isi aduce aminte/poate).
Una nimal nu te paraseste niciodata, nici la mormant. Vine si sta acolo cu tine, pana moare si el.
5. Copii adoptati - este o problema f.delicata. Ei sunt copii cu traume (mai ales daca nu-i iei de bebelusi), unewori cu boli si handicapuri. Si mai ales nu stii cum evolueaza, pentru ca exista gene, asemanari cu parinti pe care nici nu-i cunoastem, si mai exista si "sangele apa nu se face". La o adica, mai ales la pubertate, dupa ce afla ca este adoptat, la orice vorba auzi "tu nu esti mama/tatal mea/meu, nu ai dreptul, si te mai si parasesc.
Nu-i asa usor: ma duc sa adopt un copil. Azi am duc si maine il am acasa. Si il iei pentru o viata, bun sau rau (ca n-ai voie nici sa-l alegi sau sa-l vezi in prealabil de multe ori), nu poti sa-l dai inapoi.

Eu mi-am pus toate aceste probleme.

Si inca o data - sa nu le amestecam. Fiecare fiinta cu dragostea ei.Poti iubi si avea si oameni si animale si plante in jurul tau. Nu se exclud unul pe altul. Poti fi singur si sa iubesti si sa nu poti avea om.
Poti iubi si un animal (pe care l-ai avut o vreme)pana la moarte, indiferent de omenii dragi din jurul tau.
Singurul lucru: moderatia in toate.
Reply With Quote