View Single Post
Vechi 31.07.2009, 00:26:03
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Da, George, am spus ca sunt sub canon, am spus si pentru ce si toate pacatele motivate...am spus totul. Dar stii George, situatia este mai complicata, cat despre duhovnicul meu dinainte, mi-a spus ca oprirea mea este nedeterminata, adica mult peste 8 ani, fata de un pacat pe care Biserica, in mod normal il trateaza cu ceva reticiente, nu este considerat oprit pe o perioada nedeterminata si, asa cum exista controverse intre doctori in unele priviinte, asa exista si intre preoti. Preotul respectiv a vorbit de situatia mea si cu un Episcop, adica preotul de mir...etc.
Mi-a fost destul de greu sa admit un canon pe o perioada nedeterminata, mai ales atata timp cat nu mi s-a oferit nici un fel de solutie salvatoare cumva, iar eu nu pot sta la infinit departe de Sf. Impartasanie doar pentru faptul ca exista un " razboi " nevazut in randul bisericii, eu sunt o individualitate si nu consider ca trebuie sa ma supun pana la infinit unor reguli, care tind sa devina relative, tratate de Biserica insasi cu ceva nelamuriri.
Oricum, exista destule erori in ceea ce priveste spovedania la manastiri, am multe prietene care, in loc sa-si schimbe duhovnicii, foarte aspri, de altfel, au renuntat la biserica....si este Pacat ! Caci Dumnezeu nu este chiar atat de neingaduitor si nici nu cred ca a conditionat intr-atat " sa gustam din Trupul Sau si sa bem din Sangele Sau intru amintirea Sa ..."
....Un om simplu nu are cum sa inteleaga , ii este bine asa cum este si se simte vrednic sa judece pe altii ( ma refer la cei care le au cu literatura religioasa ) .

Last edited by ory; 31.07.2009 at 00:33:38.
Reply With Quote