View Single Post
Vechi 30.07.2009, 15:52:17
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Este o minciuna. Nu sta nimeni la un pomelnic de o zi sa-ti numere numele celor inclusi si sa faca socoteli. In schimb daca ceri ca acei oameni sa fie pomeniti o peroada mai lunga fa si tu un calcul de bun simt:)
Ce-ar putea insemna un calcul de bun-simt?!!??...Domnul Hristos a zis:"IN DAR ATI LUAT IN DAR SA DATI!",prin urmare,nu pe bani,se fac slujbele,si firesc ar fi ca atunci cind mergi la Preot pt o rugaciune ,sa ai siguranta ca esti bine-primit cu sau fara bani....si ca acestia sa se roage....dar cum ei ,preotii (unii dintre ei) nu prea mai au vreme pt rugaciune,caci au in cap numai...cifre....atunci,tu,om de rind,care in loc sa-ti pui (personal) genunchiul la rugaciune,mergi la preot sa te intermedieze el la Dumnezeu(caci,de! ,are HAR-ul apostolic....)n-ai decit sa "faci ,tu,un calcul de bun-simt"...si sa fii cu dare de mina,daca ai in portofel....
Una e sa mergi in BISERICA lui HRISTOS si sa ai dare de mina si de inima pt un dar,inaintea lui Dumnezeu,alta e sa ai anumite necazuri si sa fii OBLIGAT sa platesti cit ti se impune ,pt un pomelnic....Eu,una,as propune ca la acesti TAXATORI (cersetori de profesie,cuiere de haine preotesti) sa nu le mai treaca nimeni pragul...caci fac BISERICA de ris...
Sint fericita sa cunosc preoti induhovniciti,si-i multumesc lui Dumnezeu !,pt acest lucru.Nu e o vrednicie a mea...acestora le daruiesc cu toata dragostea prinos de recunostinta.
Nu mai poti fi CRESTIN daca nu ai bani pt acatist?...Sigur ca daca ai ,dai,dar daca nu ai ce faci?Am vazut situatii in care preotul a strigat,cu glas tare,la cineva sa mai puna 100,pt ca era scris pe biletul acatist = 40 zile,si el ,preotul,nu putea pomeni 40 zile ,doar pt atitia lei cit daduse persoana....Si eu,care mergeam sirguincios si cu nadejde ,la acel preot,la acea Biserica!!,crezindu-i ,pe preoti,oameni imbunatatiti...Ei erau imbunatatitii..aveau case,VILA chiar,masini etc...Acuma sa nu credeti ca eu chiar vreau sa faca cineva ceva de pomana ,un lucru,pt mine.Nu .departe de mine acest gind.Dar,ma gindesc adesea la oamenii f saraci ,care ajung pe mina acestor netrebnici,imbracati in sutana...
Reply With Quote