View Single Post
Vechi 29.07.2009, 18:23:04
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de InoCelRoz Vezi mesajul

Anca-Miha, un dictionar mai serios de simboluri te-ar putea lamuri ca steaua cu 5 coltulri, a devenit un simbol satanic recent mai mult din ignoranta decat datorita proprietatilor miraculase, si asta datorita formei care seamana cu un cap de tap, neavand absolut nici o treaba cu satanismul fiind un simbol antic care are o multime de semnificatii dintre cele mai bune.

Si ca o mica problema de logica elementara. Daca pntagrama a devenit un simbol satanic recent, si inainte a avut o gramada de alte semnificatii, credeti ca masonii, o fratie care dateaza de secole, l-a folosit in acest scop inainte ca el sa capete aceasta semnificatie?

Intelegeti ca o discutie nu se poarta doar cu idei, pentru ca atunci devina nula. Aduceti si argumente.

O intrebare simpla. Spuneti-mi o fapta a masoneriei, atestata nu din auzite, care a avut ca scop clar distrugerea bisericii ortodoxe. Puteti?
Ino, cei care ti-au raspuns nu sunt aroganti. Va situati pe nivele diferite de intelegere.
De exemplu, mie imi este evident ca tu nu stii lucruri elementare despre ortodoxie.
Atunci nu esti in masura sa apreciezi ca masoneria se opune ideologic ortodoxiei.

Eu nu am nevoie sa ma informez aprofundat despre masonerie (desi am avut si aceasta curiozitate) pentru a sti ca invatatura ei este anticrestina. Nu dau foc bisericilor. Lupta lor este ideologica, dusa prin educatie si mass media.
Esenta crestinismului este surprinsa in crezul de la Niceea-Constantinopole.
Invatatura masonilor il contrazice grosolan: ei accepta un dumnezeu impersonal, arhitect al
universului. Daca ai curiozitatea sa cauti pe internet scrieri ale lor, vei vedea ca initiatii il invoca pe lucifer pe trepte superioare.
Conceptul cheie pentru crestini este IUBIREA. Pentru ei.. altele.. din cat am inteles este luminarea (cunoasterea luciferica.. sa ma exprim ca Blaga).
Astea sunt parerile mele.. nu imi mai pierd timpul cu astfel de informatii cand pot citi lucruri mai utile.
Dar pentru cauta adevarul, lucrurile sunt destul de evidente.

Iar simbolurile... ele nu au inteles in sine.
Ele se incarca cu intelesuri atunci cand sunt folosite pentru a comunica ceva. Sunt simboluri pentru ochiul privitorului, adica. Cand ei folosesc pentagrama, ei stiu de ce o fac!
Simbolurile sunt o punte de comunicare cu lumea nevazuta, comunicare cu atat mai eficienta, cu cat esti mai informat si mai convins de forta lor. Pentru ei pentagrama este un simbol puternic si are o semnificatie precisa. Au foarte multe simboluri, daca ai curiozitatea sa te informezi, atat de multe simboluri si ritualuri incat este geu sa crezi ca nu este organizatie religioasa!
Daca ai intelege forta crucii in crestinism, ai intelege si DE CE folosesc masonii simboluri. Dar de pe pozitie atee este foarte greu sa vezi ceva.
Reply With Quote