Citat:
Buna ziua,
Eu sunt oana, si am 26 ani.
Am incercat sa iau calea credintei, m-am spovedit, am citit acatiste
|
Buna sa iti fie inima, eu sunt Dan si am 23 de ani. Nu pot sa te ajut in niciun fel, departe sunt de mine orice sfat sau indemn. Dar sper ca 2 lamuriri pot sa iti aduc, desi nu sunt chiar asa de clare la suprafata, in special cel legat de farmece.
Citat:
Eu, banuiesc ca aici ar fi ceva necurat, anume niste farmece facute de o femeie, sau chiar de doua....una dintre ele este amanta tatalui meu....
|
Farmecele nu exista in sensul popular. Adica nu exista magie care sa produca efecte fizice reale doar in urma unor practici oculte. Insa, cu vinderea sufletului practicantului, cat si a clientului care a solicitat asta vrajitorului, se pot "arunca blesteme" asupra cuiva. Nu cred ca am scris destul de clar, dar ideea pe care vreau sa o intelegi e ca blestemele
nu se leaga de cel nevinovat; trebuie musai sa fie un pacat, ca pod de trecere al demonului asupra celui vizat. Daca crezi ca intr-o masura relativa nu ati pacatuit, atunci nu aveti absolut niciun motiv de ingrijorare. Nu veti gasi lemne sau impletituri in pernele pe care dormiti

. Dar daca a fost si/sau este un pacat grav pe capul vostru, atunci lucruri ar fi destule de reparat greseala... Sfaturi nu iti pot da, pentru ca nu le stiu, dar poti cere duhovnicului
vostru: sfestanie in casa, post etc etc. Pana atunci insa, nu acuza de vrajitorie pe niciunul, nici pe amanta tatalui sau altcineva, pentru ca le manci cinstea. Vezi-ti de treaba ta.
E ciudat ca ai mentionat ca el a fost bolnav o vreme si ca nu si-a revenit complet: e posibil, spun din ce ne-ai scris, ca in timpul bolii sa fi deznadajduit, luat numele Domnului in desert, injurat pe Domnul, manios pe Domnul s.a.m.d.? Sa fi facut el atunci in perioada aceea un pacat grav care i-a dat mana libera dracului asupra lui? Sau a voastra? Diavolul uraste casniciile; in mod clar incearca sa le distruga, si sa le impiedice, cum e cazul vostru.
Citat:
nu stiu ce sa mai fac, incotro sa o apuc..
|
Nu trebuie sa o apuci nicaieri. Raspunsul e in tine.
Citat:
Duhovnicul meu, mi-a zis sa il las, sa nu ii mai permit sa ma caute de nici un fel, dar nu am reusit, mi se pare crancen... (
|
A motivat sfatul sau? Daca l-a motivat, spune-ne si noua care sunt motivele. Daca nu l-a motivat, nu il mai intreba ca sa vada ca vrei sa ii pui sfaturile pe balanta. Ia aminte si de sfatul lui. Acum crancen orice este, nimeni nu a zis ca in viata o sa huzurim de bine si apoi vom participa la repriza a doua in rai. Cel ce nu va lupta nu va primi cununa victoriei. Pana la urma, el este doar un... om, dar Dumnezeu e Dumnezeu. Ai grija pe cine preferi.
Citat:
Am incercat sa iau calea credintei, m-am spovedit, am citit acatiste ale unor sfinti,merg la maslu, la dezlegari.
|
Dar nu
incercati destul. Este ratacit... hmm. Poate ca duhovnicul vostru a avut o anume ratiune in a da sfatul de mai sus.
Sper ca Domnul sa va lumineze calea si sa va indrepte pasii pe ea. Cei ce citesc acest topic sper sa se roage, macar o rugaciune scurta, chiar acum in momentul acesta, pentru Oana.