Citat:
În prealabil postat de anna21
Ba poti!
In primul rand sa-ti asumi responsabilitatea pt viata copilului (fie ca il vei creste tu sau nu, copilul trebuie sa traiasca).
Vorbeste cu parintii tai, in caz ca este insarcinata, poate te vor ajuta ei.
Eu am doi baieti (sunt inca mici), dar iti spun ca daca ei ar face copii prea devreme, mi-as creste eu nepotii! Orice, numai sa nu faca un pacat de moarte (=avort), ca tatal este partas la asta!
|
Legal nu ai niciun drept asupra copiluli nenascut. Cel mai bine este sa astepti sa vedeti daca este sau nu vorba de o sarcina si in timpul asta va gasiti duhovnic si va spovediti. Avort nu poate face oricum inainte de 6-7 saptamani de la conceptie. Din momentul in care stii sigur ca e gravida trebuie sa incerci sa o convingi sa nu faca vreo prostie, si tii cont de sfatul Annei, vorbesti cu parintii tai, vezi ce sanse ai sa o ajuti. Ce trebuie sa stiti in cazul in care parintii ei cer avort este ca ea, avant 16 ani si fiind sanatoasa mintal, nu poate fi fortata sa faca avort, legal... ca parintii o pot ameninta, santaja, etc... Dar poate sunt oameni buni, poate nici nu e insarcinata.
Aveti grija de voi si sa nu mai pacatuiti. Pacatul e o rana cu urmari pe cine stie cat timp si cine stie cat de mari...
Aveti incredere in Dumnezeu!