Citand cristiboss56:
"Despre timp, el este creat ca o conventie minusculei noastre existente pe pamint.El in afara acestei lumi dispare, find un nonsens. "
Cred ca ai dreptate, dar doar intr-o mica masura. Despre timp... el a fost creat de Dumnezeu odata cu Creatia, caci inainte nici nu se poate vorbi de asa ceva. Initial el era unul singur, iar de acesta se impartasea si omul. Prin Cadere(in pacat), omul, in tendinta sa de a "deveni independent"(de se poate spune asa), si-a "luat" partea sa de timp(ca apartinandu-i de drept), facandu-l pe acesta(timpul) autonom. Asa a aparut "fragmentarea timpului". Dupa cum se poate observa destul de usor, asta nu-i decat o noua inselare(intrucat toate-s de la Dumnezeu si El e Cel ce tine totul), iar de aceasta inselare omul, nu numai ca nu si-a dat seama, dar pare sa fi ajuns chiar stapanit de timp(acest bun "personal" al sau ajungand,nu numai sa-l faca pe om sa se raporteze la el, ci chiar sa-l distraga de la relatia sa om-Dumnezeu). Si cum ar fi putut fi altfel, cand omul nu se mai poate stapani pe sine, daramite timpul?
Totusi, prin relatia sa intima cu Dumnezeu, omul poate sa refaca chiar in mod personal Timpul, unind timpul sau cu Timpul lui Dumnezeu. De fapt, in omul imbunatatit, timpul insusi isi regaseste locasul sau, fiind asumat in persoana umana. In acest sens avem ca exemplu pe unii sfinti ce, nu numai ca par a uni trecutul cu prezentul si viitorul(prin acea reamintire a celor trecute - in stransa legatura cu prevederea celor viitoare, ca plan divin), dar chiar il traiesc ca si cand ar face parte din el(nu doar vazandu-l ca pe un film). Timpul, pt omul aflat in relatie cu Dumnezeu, nu se mai scurteaza vazand-cu-ochii(cum se observa in viata de zi cu zi), ci chiar se dilata. In acest sens am dat in mesajul meu anterior exemplul din biblie.
Plus ca, la "sfarsitul lumii" , Creatia se va transfigura, nu disparea,iar Timpul face parte din ea.
Sa-ti fie de folos!
|