Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul
Asa sunt si musulmanii si sunt de apreciat pt asta,ar trebui sa luam aminte. Asta imi spunea si parintele meu duhovnic. Insa lor la ce le foloseste acea daruire catre religie atata timp cat nu-i mantuieste? Evreii il vor primi ca Mesia pe antihrist.
|
sunt mai religiosi si sunt mai putin religiosi.
Si la evrei sunt uneori laici care "se intorc cu intrebarea" cum se traduce din ebraica cei care devin mai religiosi si sunt ca aceia care "se intorc cu raspunsul" si intentia este clara.
Mai presus de orsice ,fanatismul este nevoit in religii ca la sfarsit el mai mult dauneaza religiei decat o apara sau mareste.Oamenii nu iubesc extremisti.
Pentru Judaism, tocmai Islamul au fost in urma cu veacuri cea mai intelegatoare religie si in timpuri cand in Europa se prigoneau evreii,cei care au trait in tari arabe s`au bucurat de libertate deplina la religie si instruirea copiilor si li sau dat multa onoare in profesile lor .Aceasta era noi o numim "era de aur" ca evreii au scris, tradus, au facut planuri,au umplut rangurile profesorilor la universitati si s`au ocupat si de politica si diplomatie. Ce s`a stricat a fost Islamul care s`a fanatizat. Azi,ca si in Romania,mai se aflu in tarile arabe foarte putini evrei.
Anul trecut am fost turist in Marocco. Cand am vizitat orasul Fez,un oras enorm,ne-a spus ghidul care era bastinas ca inainte cu o suta de ani,in Fez erau sinagogi si moscheie in numar identic...