Citat:
În prealabil postat de moshu
Nu, nu am aceasta carte acasa. Am doar volumele parintelui Cleopa.  Acolo cu parerea mea, sa stii ca nu este numai a mea, ci in mare masura si a unor teologi. Este, de exemplu, in apocalipsa un verset de genul (nu mi-l amintesc exact):"si ingerul a trambitat de s-a auzit pana la marginea pamantului". Acest verset, ca si multe altele, de fapt, nu se poate interpreta doar cu mintea ta, sau altuia, s-au decodificat prin Sf. Traditie.
|
Pamantul in Biblie poate avea si sensul de Univers - de exemplu in primele versete ale Facerii. Nu e neaparat Terra, planeta noastra acest "pamant". Cerul este lumea ingerilor, care se intersecteaza si cu lumea noastra, a celor "de jos". De lumea celor de desubt nu mai pomenim, stim ca si ei au acces in lumea noastra, dupa cum ne spune si Parintele Cleopa.
Citat:
Uite, acum imi exprim parerea mea: ma intristeaza faptul ca daca tu spui ca sunt miliarde de imagini ale ingerilor, unii dintre ei trebuie sa fie si extraterestri. Nu, ingerii nu sunt extraterestri, ma refer la partea fizica a lor. Extraterestri nu sunt ingeri care "cresc" pe alte planete similare noua, si nu ne viziteaza in OZN-uri. Cat despre fenomenul, ideea lor, imaginile si vedeniilor lor, da, sunt de origine draceasca. Si asta iarasi nu e numai parerea mea. Are Danion Vasile o carte parca. Mai este inca o carte "Oameni si demoni".
|
Ai inteles gresit, nu ii identific sau confund pe ingeri, cazuti sau nu, cu fiintele extraterestre. Carti sunt multe pe lumea asta, fiecare sa creada ce vrea, inclusiv Danion Vasile.
Citat:
Acum pentru primele randuri: stiu ca nu este numai si parerea ta. E si parerea yoghinilor, bioenergeticilor, vrajitorilor, samanilor, guru-ii, mediumilor  . E numai o credinta, nu stiinta, nu e demonstrata, in schimb s-a cautat aceasta viata extraterestra, s-a facut unele procentaje, si de fapt, sansele nu sunt mari pe cat le crezi tu, doar simplu afirmand "universul e maaare si misterios". Oamenii de stiinta au afirmat asta, nu eu. In schimb, dovezi pentru ingeri si chiar Dumnezeu... e doar o simpla problema de punct de vedere. Eu vad dovezi, ca si altii timp de vreo 3500 de ani incoace, tu vezi efectele stiintei.
|
Pai domnule, tot Dumnezeu este Creatorul oricarei fiinte care populeaza orice lume posibila si imposibila. Eu nu sunt de acord ca viata a aparut intamplator, probabilistic, intr-o lume care a aparut si ea spontan de nicaieri, fara cauza sau care a existat eventual dintodeauna, iarasi fara cauza. Dumnezeu a facut samanta vietii si a semanat-o pretutindeni pe "pamant" in ziua a treia. Chiar si inainte de a aparea Soarele si stelele, cum scrie la Carte.
Citat:
Eu vad ca Iisus a inviat, tu vezi ca ucenicii I-au furat trupul. Eu vad carutze de foc, tu vezi comete. Eu vad vindecari miraculoase, tu vezi puterea autosugestiei etc etc. E doar o simpla chestiune de inima, dar asta nu inseamna ca poti sa generalizezi spunand: nu sunt dovezi. Da! Ai dreptate, sunt si parerile tale cand ai interpretat versetele acelea cu aluzii la ET.
|
Si eu cred ca Hristos a inviat. Si in minunile pe care le-a savarsit.
De unde si pana unde cred eu in autosugestie? Cred ca ma confunzi cu altcineva...
Pai am tot dreptul sa speculez si sa interpretez, am voie sa gandesc, caci de aia am creier. "Cercetati Scripturile" ni se spune, nu "credeti si nu cercetati". Eu nu afirm ca sunt adevarate aceste interpretari, caci sunt niste simple teorii. Si inca ceva: aceste lucruri nu sunt esentiale pentru credinta si pentru mantuire, dar merita bagate in seama.