Citat:
În prealabil postat de anna21
Din punct de vedere crestin, teoria evolutionista ridica mai multe intrebari decat raspunde (in primul rand, micsoreaza foarte mult rolul lui Dumnezeu, il supune cumva unor legi pe care el Le-a creat; in al doilea rand sugereaza ca noi am urma cumva o evolutie "fireasca" sau "naturala" catre ceva etc.). Evolutionismul se pupa mult mai bine cu curentul new age decat cu ortodoxia.
|
Sa nu intelegi ca eu sunt adeptul unui fel de evolutionism care micsoreaza rolul Lui Dumnezeu sau Il supune legilor. Hristos este Creatorul a toate, care printr-Insul s-au facut. El este Ratiunea a tot ce exista, lucrand prin Duhul Sfant si cu voia Tatalui. Ca sa nu existe dubii.
Ceea ce cred eu se numeste Inteligent Design, adica Dumnezeu ne-a adus la existenta intr-un lung proces evolutiv, de la lut pana la Adam cel cu suflet viu. Si legile pe care El le-a instituit sunt asa pentru ca asa le-a construit Hristos, Logosul... Pai se vede bine ca traim intr-un Univers care in care legile sunt treptat descoperite, intelese si care nu se schimba de la un an la altul. Si cu toate acestea este un Univers minunat, pentru ca prea putin il intelegem si pe masura ce il descifram tot mai misterios devine...
In sfarsit, sa stii ca aceste legi ale existentei sunt eterne, caci Cel care le-a creat le-a facut bune pe toate si nimic din ce se va intampla nu le va distruge. La momentul Adevarului apocaliptic, lumea se va purifica de rau si toate se vor innoi, insa temeliile lumii vor ramane vesnic aceleasi, pentru ca sunt gandite de Dumnezeu, Inteligenta suprema.
Mai presus de toate, evolutia este un proces natural si atat de firesc, cum spui, incat noi insine vom evolua chiar si dupa moarte mereu in sus, spre desavarsire, din bine in mai bine si din slava in slava... Si crede-ma ca n-am nimic a face cu New Age sau cu alte religii, ci sunt ortodox convins!
Doamne ajuta!