View Single Post
Vechi 24.07.2009, 12:15:45
luchian
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Si eu iti explic din nou ca regimul comunist s-a comportat ca o religie. Uita-te com se comporta religiile si fa o comparatie cu perioada comunista! Definitia de mai sus nu spune nimic despre elementele unei religii si cred ca asta-o motivul pentru care discutam in paralel. Practica ne-a omorat, nu definitia. Asta e, gasesc prea multe asemanari intre comunism si crestinism sau islamism.

Ce argumente ai ca ateismul a avut vreo legatura cu comunismul? Stiu ce inseamna ateism (chiar stiu!) si nu gasesc asemanari intre cele doua ideologii.

De ce ai inclus ateismul la sisteme? Nu ti se pare ca fortezi? :D Ateismul nu este un sistem sau o ideologie politica.
Lucrurile se nasc clare, noi derivam si complicam termenii.

Scuza-ma pentru fortare, am asemanat doar elementele mult mai comune si vizibile dintre cele doua (comunism - ateism). De exemplu lipsa divinitatii este elementul esential si inlocuirea ei cu omul pragmatic.
Religia inseamna mai intai traire launtrica (in duh), dupa care urmeaza ritualurile, ca o manifestare a duhului si o disciplina a trupului.

Religie inseamna cugetare la cele neapropiate ("Nu credeam sa invat a muri vreodata")

Sistemul: 1+1=2

Preferi sa denumesc ateismul - nonreligie? :D
Reply With Quote