Citat:
Īn prealabil postat de ai2
Razi tu razi dar nu-i rasul tau! va certati ca la usa cortului fie ca e vb de Michael, atentatele de la 11 septembrie sau daca a ajuns omul pe luna. Toti cei implicati va declarati crestini, aveti si poze cu sfinti dar va certati in legatura cu aproape orice desi tu razi cand iti spun ca intelege fiecare ce vrea. Citeste topicurile "arzatoare" si ai sa te convingi despre ce vorbesc.
|
ai2 draga, razvratirea ta e justificata si o inteleg foarte bine dar nu subscriu la ea pentru ca razvratirea nu duce la nimic constructiv. Este o metoda nefructuoasa. De ce a zis Iisus ca daca cineva iti cere haina nu-l impiedica sa-ti ia si camasa sau daca cineva te loveste peste un obraz sa-l intinzi si pe celalalt? Raspunsul prin bine la un rau scade puterea raului, nu inseamna ca-l dezradacineaza, raul exista dar prin metoda din Vechiul Testament "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" (razbunare "dreapta") nu se face altceva decat sa se ajunga la o crestere progresiva a raului.
Aici pe forum unii oameni sunt sceptici si suspiciosi, au temeri poate justificate pentru ca fiecare se straduie sa isi mentina drumul corect si neexistand prea multe "indicatoare" pe acest drum multi prefera sa pastreze o linie traditionala sau poate o linie pe care au inteles-o mai bine, important e sa ajunga fiecare la liman. L-am intrebat pe duhovnicul meu de ce au existat conflicte intre unii sfinti si mi-a spus "pentru ca Dumnezeu este necuprins si fiecare cuprinde ce si cat poate iar faptul ca au fost conflicte intre ei nu ii face mai putin sfinti". Mi-a spus ca si Ioan Gura de Aur, Grigorie Palama, sf Vasile cel Mare au fost neintelesi chiar de unii sfinti ai vremurilor lor dar asta nu le-a scazut cu nimic sfintenia nici unora nici altora.
Asa ca lumea mai discuta si in contradictoriu dar fiecare vorbeste din prisosul inimii lui, fiecare scoate ceea ce are in interior. Dar omul nu stie tot ce zace in inima lui, daca l-ar lasa Dumnezeu sa vada tot nu ar putea rezista acestei imagini. Cartile marturisitorilor din inchisori mi-au aratat ca dus la limita extrema a suferintelor, omul scoate tot din el, unii se sfintesc altii cad...