View Single Post
Vechi 21.07.2009, 09:56:36
ionela77
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Duhovnicul se ocupa de suflet,iar psihologul de partea rationala.
Nu stiu ce persoane cunosti tu si la cine au mers,dar eu cunosc destui psihologi si persoane care au urmat terapie,fara nici un fel de medicamentatie (nici nu se pune problema in acest caz!) si aceasta terapie a dat roade in toate cazurile pe care le cunosc.
Psihologul te ajuta practic sa constientizezi o problema si te ajuta sa te ajuti pe tine.
PS:Cu ce sunt de acord este faptul de a merge pe recomandari,nu la intamplare pentru a alege un bun psiholog.
Terapii (nemedicamentoase) sunt cu sutele de la NLP (programare neurolingvistica) la analiza tranzactionala (ca sa ramanem in domeniul psihologiei clasice) si tot soiul de tehnici de dezvoltare personala si metode care vizeaza intrarea in stari alpha, tetha (metoda Silva, hipnoza si autohipnoza), terapii prin hatha yoga, prin qi gong, tao, etc. (deviind spre psihologia "complementara") despre care s-au scris tone de maculatura. Numai ca.... iarta-ma dar sunt chiar sceptica in privinta lor. Am studiat in mod autodidact despre ele si stiu ce se ascunde sub beneficiile lor garantate. Raman la parerea mea ca spovedania regulata prin care se arunca afara toata mizeria din interior, este singura cale de insanatosire psihica si fizica daca vrea Dumnezeu (ca poate si sa nu vrea...). Dumnezeu poate tot ce vrea dar nu vrea tot ce poate....
Reply With Quote