Subiect: Teoria Evolutiei
View Single Post
Vechi 20.07.2009, 16:05:29
Andu30's Avatar
Andu30 Andu30 is offline
Member

Data înregistrării: 04.05.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Andu30
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Codul genetic are practic 4 "bile". Cum s-a ajuns la ADN nu stiu sa-ti spun dar sunt teorii si aici. Daca vrei insistam si asupra ADN-ului dar imi tb ceva timp pt documentare. (Eu chiar nu le stiu pe toate! :-P)
49 se schimba in 64 relativ usor daca este corelat cu o caracteristica anume care este mai avantajos sa fie 64 decat 49. De exemplu: sa presupunem ca 49 se refera la temperatura maxima la care organismul rezista. Aici trebuie sa stii ca 49 nu e niciodata fix 49! Exista (ca intotdeauna) o distributie insemnand ca unii indivizi rezista si la 49.1 iar unii la doar 48.9 ( variatia de 0.1 e aleasa la intamplare. Daca pasii pot fi de fix 1 argumentul este acelasi doar datele difera. eu am folosit 0.1 sa nu zici ca exagerez si e mai realist) Sa presupunem ca vine incalzirea globala. indivizii care rezista la 49.1 au mai multe sanse de supravietuire si vor da nastere unor care vor supravietui la 49.1. Evident ca si aici avem o distributie samd pana la 64. Aceasta distributie este data de modificarile genetice care apar in procesul de copiere a ADN-ului. Exemplul cu temperatura maxima la care rezista un organism se regaseste in natura la o specie de albine. Daca vrei incerc sa caut filmuletul pe youtube desi nu promit ca-l gasesc.

Iti bazezi gandirea pe cazuri particulare. Diversitatea unei specii nu inseamna evolutie.

Un om se poate adapta la mediu, dar asta nu inseamna evolutie. Spre exemplu, daca eu ma antrenez sa rezist sub apa, voi reusi asta in urma antrenamentului (organismul se adapteaza (adica se antreneaza la o anumita solicitare): creste capacitatea pulmonara, scade consumul de oxigen etc).

Daca si copiii mei se antreneaza la fel este posibil sa trasmitem mai departe aceste capacitati. Dar de la a te adapta la mediul inconjurator pana la a-mi spune ca dupa antrenament o sa-mi creasca BRANHII e cale foarte lunga.