View Single Post
Vechi 20.07.2009, 10:29:34
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cristalin Vezi mesajul
Nu am PROGRAM.Nu-mi plac sabloanele si programele. Imi place sa fiu liber si sa traiesc liber, departe de legi, programe si orare facute de alte minti omenesti. Programul meu este LIBERTATEA si in acest caz imi planific ce si cum asa cum simt, indiferenta pe ce plan: duhovnicesc, familiar, civic, etc
[COLOR=darkred]Din aceasta ordine de idei reies numai pierderi si caderi.[/COLOR] A privi astfel lucrurile este numai urmare a mandriei si a lipsei de ascultare si cumintenie. Se cade a avea ordine in viata, in viata sufleteasca si in cea trupeasca.

Sfintii Parinti (ex. Gheron Iosif - [COLOR=deepskyblue]Despre program si dezordine[/COLOR][COLOR=black]) spun adesea ca cel lipsit de program si ordine in cele ale zilei nu este[/COLOR] bun de nimic. Se cade a avea o randuiala batuta in cuie: trezire, rugaciune, masa, munca, pauza, odihna, plimbare, lectura, rugaciune, odihna, somn, plecare in natura, etc. Toate sa fie masurate si la locul lor.

A nu avea un program bine stabilit este cea mai mare bucurie a diavolului, care neincetat ne va umple ziua cu fel de fel de noutati si lucruri neasteptate. [COLOR=darkred]Un program va frana cele aduse la intamplare de o noua zi.[/COLOR]

Reply With Quote