In anumite situatii, mult mai rare decat se prescrie, pilulele reprezinta optiunea pe care o avem la indemana de tratament alopat. Chiar daca eu nu-l agreez,
nu consider ca tratamentul cu pilule anticonceptionale este un pacat. Nu efectul contraceptiv pune probleme aici, ci efectul abortiv (care exista intr-un mic procent in timpul tratamentului si intr-un procent mai mare in lunile care urmeaza incheierii tratamentului). Eu asupra acestuia vreau sa atrag atentia. Cum nu cred ca ne putem permite sa riscam viata unui om intr-un procent oricat de mic,
eu cred ca in cazul in care un tratament de acest fel se impune, sa avem grija sa evitam posibila sarcina care se poate pierde (sarcina poate aparea in timpul tratametului si la o femeie care are chisturi ovariene). Putem evita asta fie facand abstinenta toatala de-a lungul tratamentului, fie, daca nu putem tine, ca totusi abstinenta se tine in doi... sa folosim in timpul tratamentului o metoda contraceptiva care e sigur neabortiva (prezervativ).
Cristinamaria, imi pare rau, nu te pot ajuta cu statisticile pe care le doresti. Eu ma ocup de probleme de fertilitate in sensul ca predau o metoda simpto-termica de palanning (metoda Roetzer), aceasta metoda folosindu-se fie pentru a favoriza conceptia (si chiar creste bine sansele conceptiei), fie pentru a evita o sarcina. Avem tangente cu medicina naturista, homeopata, pentru ca ne intereseaza reglarea naturala a ciclului pentru a putea folosi cu usurinta metoda. Pe de alta parte, homeopatia spre exemplu recomanda folosirea metodelor naturale pentru ca pilulele deregleaza serios organismul si fac aproape inutil tratamentul homeopat.
Mihion, e adevarat ca
se considera ca pilulele reduc riscul de cancer ovarian, dar cresc serios riscul de cancer de san, cancer de col, cancer de endomentru, plus celelalte riscuri cel putin la fel de grave. Daca sa folosesti pilulele ca tratament mai treaca-mearga, sa le folosesti preventiv nu se merita,
risti mai mult decat poti sa castigi. O alimentatie sanatoasa previne cu mult mai mari sanse de succes cancerul de orice tip.
Sophia, sa stii ca am insistat nu ca sa-ti dovedesc tie ca eu am dreptate si tu nu, ci pentru ca ma deranjeaza foarte mult ca pe site-uri crestine se dau informatii eronate (si nocive) despre contraceptia hormonala si ca urmare orice doctor ne "demoleaza" argumentele si asa ajung femeile sa se nenoroceasca cu pilule fiind convinse de doctor ca pilulele nu au deloc actiune abortiva, sau fiind convinse ca le sunt indispensabile sanatatii. cum ceea ce stiu nu e cules din reviste ci din lucrari serioase, din cursuri de la facultatea de medicina, din alte lucrari medicale, imi permit sa insist. Altfel chiar ca nu as avea motiv sa-mi pierd timpul si asa prea putin doar ca sa ma contrez. Daca te-am suparat, te rog sa ma ierti