View Single Post
Vechi 19.07.2009, 22:17:25
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit pentru ory

Nu imi place ceea ce spui... Suna exact ca fosta mea prietena, pe care (intre noi fie vorba), o urasc. De accea m-am si departat de ea si nu vreau sa mai am niciun contact cu ea. Si sa o dau uitarii. Pentru ca daca nu pot sa o iubesc, macar sa nu o urasc.
Bun. Deci am ajuns aici. Nu sunt psiholog, dar stiu ca tot ce ai citit pana acum ti-a provocat dezaprobare in suflet. Asta era si idee mea. Sa continuam.

Citat:
tocmai pentru a nu depinde de un barbat idiot, asa cum depind multe femei in tara asta a noastra amarata si la propriu si la figurat.
Foarte bine ca ai ajuns sa nu depinzi de un barbat idiot. Numai ca tu nu urasti barbatul idiot, tu, din postarile tale, asa cum zicea inca cineva, urasti barbatul in general. Se vede usor asta, pentru ca da, o spui cu rautate. Noi, barbatii, avem o maxima:"admiram, respectam femeile; dar nu le intelegem". Probabil ca e adevarat, dar gandeste-te daca ar fi adevarat si in cazul femeilor. Daca tu nu stii ce inseamna un barbat, si ti-ai creat o imagine utopica si ideala, nerealista, in cap despre ceea ce ar trebui sa insemne? Daca tu nu vezi pomul din cauza padurii?

Citat:
Asadar, daca esti barbat, dovedesti-o, nu cu luna de pe cer si nici cu palate, macar cu faptul de-a incerca sa fii BARBAT.
Nu inteleg de ce barbatul e dator sa dovedeasca femeii ca e barbat, mai ales daca asta nu contravine virtutilor ortodoxe. Haide! Uimeste-ma ce inseamna barbat pentru tine! Si inca o data, nu inteleg de ce un barbat ar trebui sa dovedeasca ca e barbat in fata unei femei care, probabil, nu merita? (generalizez aici, nu ma refer la autoarea topicului ) Si ia uite de ce generalizez: pentru ca eu, la 23 de ani, nu am intalnit o fata care sa merite iubirea mea. Nu ar trebui sa spun asta, dar postul tau, din care am vazut asemanarea cu fosta mea prietena, m-a suparat, dar am ajuns aproape sa cred ca nu exista ales/aleasa si ca nu este iubire adevarata, ci doar potop de hormoni! Aproape... Asta insemnand ca toate propunerile de sex cu toate perversiunile lui nu eu le savarseam! Asta insemnand ca dorea de la mine sa fiu bataus, ca lumea sa ma respecte, sa raspund la injuraturi si la bataie de joc, sa raspund sa nu ma las calcat in picioare, dar asta numai din cauza mandriei! Asta insemnand sa am o slujba bine platita, doar sa se mandreasca ea pe cine a prins! Nu conta sufletul omului! Asta insemnand ca ea credea zvonurile despre mine, si Doamne cate erau, in loc sa ma creada pe mine! Pentru cine vrei sa incerc sa fiu barbat? Asa ca hai sa facem un mic targ, eu nu o sa mai generalizez, si tu NU o sa mai generalizezi. Si inchei asta spunand ca sunt alesi si alese, ca mai exista inca oameni buni si crestini, de generatie veche, nu de New Age, care mai cred inca in frumusetea interioara si iubire, care nu cred in lumea exterioara, ci cred in Dumnezeu si in ei doi. Deci era aproape...

Imi pare rau pentru mica mea iesire... Sper sa avem consensuri pe alte linii mai importante...

O sa spun o mica vorba glumeata, a unui prieten de-al meu (care, desi e aproape de adevar, cred cu tarie ca valabila doar pentru tagma oamenilor de rand, care niciodata nu vor ajunge sporiti duhovniceste). Obisnuia sa spuna ca alcoolul, oricat de urat si discreditat, e adevaratul cupidon modern. Si ca ajunsese sa creada ca nu exista sex tare si sex frumos. De obicei, alcoolul facea pe toti blegii tari, si pe toate uratele in fotomodele.
Reply With Quote