pt. Ory
Ory ,este adevarat ca am consemnat mai in gluma ,dar am intentii serioase. Eu citesc si interpretez ce spui tu .Daca printre noi ar fi un frate sau o sara psiholog,dar serios (adica sa faca stiinta nu pareri personale)si ar si dori sa ne ajute ar putea spune cite ceva interpretindu-te. Asta nu in mod special ci pt. fatul ca te invirti pe linga paradoxuri: simti ceva si lasi la vedere altceva.Am mai discutat cu o colega : nu am mai intilnit pina astazi parerea ca ideile sunt impersonale. Gresesti din nou. Ideatia este specifica omului(cica in ultimul timp s-a sesizat la plante ,dar nu-i lucru serios,sa nu ne luam dupa asa ceva !)si ca urmare omul isi imbraca ideile cu stiinta si cunostiinta sa proprie ,adica isi,,amprenteaza" ideatia.Daca vrei neaparat sa rupi ideatia de persoana adica sa o faci impersonala,poti, ce nu suporta monitorul calculatorului dar ca asertiune stiintifica sa nu mai spui asa ceva ca nu este adevarat. Deci daca avem ceva cu ideile ,pai avem direct cu cel care le emite ca el este sursa.Stiu ca nu-ti place ,dar asta este.
Eu cimilitura asta am mai auzit-o la time dar sa sti ca nu este crestina :,,D.zeu iti da dar nu-ti baga in traista".Nu cred ca ai luat-o din Evanghelie sau de la vreun parinte pt. ca acestia ,si in general crestinii pasionati,spun asa :,, noi suntem datori sa facem tot ce tine de noi si de acolo in colo sa-l lasam pe D.zeu sa lucreze!". Sa sti ca mie imi place sa discutam ...poate cine stie vom cadea si de acord pe vreun lucru serios!
|