Barbati !, halal barbati intretinuti, nici nu stiu daca se mai numesc barbati !
Chestia cu psihologia asta tumultoasa despre starea si factorii care-l determina sa fie lenos, fiindca, in definitiv nu este decat lenos, toata aceasta psihologie nu sunt decat vorbe-n vant. Lucrurile trebuiesc tratate cu mai multa seriozitate, cu mai multa responsabilitate reciproca si intr-un mod concret, nu apeland la alta "cheltuiala " pentru psiholog in timp ce subiectul sade bine mersi asteptand sa-i pice...
In biblie spune clar ca barbatul se mantuieste prin sudoarea fruntii, prin lucrarea pamantului, iar femeia prin nastere de prunci . In ziua de astazi, nici femeile nu se mai incumeta sa nasca prunci pentru ca le este frica, sau pentru ca sunt prea comode, nici barbatii nu se mai incumeta sa-si stoarca fruntea de sudoare pentru intretinerea familiei, si-atunci prin ce mai tindem spre mantuire ? , caci de vorbe suntem satui si cred ca si Lui Dumnezeu I s-a facut lehamite.
Si sotul meu a stat ceva timp cand s-a mutat la mine, dupa care ne-am casatorit, i-a fost greu sa se incadreze intr-un oras strain, l-am inteles, l-am ajutat si sprijinit material si moral, dar intr-o zi s-a dus la un interviu, a fost acceptat si a ramas acolo indiferent de situatie, loc in care se afla si astazi (de 5 ani ). Salariul nu este excelent, nici conditiile foarte bune, insa este multumit ...
I-am oferit totul de la inceput, nu ne confruntam cu absolut nici o rata sau credit, dar asta nu inseamna ca nu trebuia sa-si asume calitatea de barbat si tata, ulterior.
Este o vorba buna a romanului ; " daca nu stii, te invat, daca nu poti te ajut, dar daca nu vrei te oblig ! "
Last edited by ory; 19.07.2009 at 16:52:45.
|