View Single Post
Vechi 19.07.2009, 00:02:53
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@cristina2021& Sophia: discutia a luat-o bine pe off topic. Cristina, ai dreptate in descrierea mecanismului prin care functioneaza pilula. In majoritatea cazurilor de PCO se administreaza pilule pentru a impiedica cresterea chisturilor deja existente. Daca lucrezi in domeniu si ai o statistica cu cazurile de PCO vindecate (ma refer aici la regresie, nu la stagnare) cu tratamente naturiste (Rubus Idaeus, branca Ursului, acupunctura, moxe, homeopatie, bioenergie si orice alte metode in afara medicinei alopate) as fi curioasa sa o cunosc si eu (fara gluma). Cu toate dezavantajele descrise mai sus, exista situatii in care pilulele sunt medical necesare, din ratiuni ce nu tin de contraceptie. In astfel de situatii nu cred ca administrarea lor este un pacat. Cred ca este un pacat doar atunci cand recurgi la ele fara sa investighezi inainte alte optiuni. In fond e bine sa retinem ca contraceptia este pacatul, si nu administrarea pilulelor in sine. In majoritatea cazurilor de PCO femeile nu pot ramane insarcinate fara tratament (si unele din ele nu pot ramane nici cu tratament - cate dintre ele nu au hiperprolactinemie, hipercolesterolemie, sindrom metabolic sau chiar diabet, hipertiroidism, serotonina in exces, chisturi mamare si multe alte chestii, care duc la pierderi de sarcini si dupa ce raman insarcinate cu mari eforturi, iar FIV, care iar este un subiect disputat din punct de vedere religios, nici nu se poate face la multe dintre ele), asa ca administrarea pilulelor nu face nimic in plus din punctul asta de vedere. Daca pilulele ar putea ajuta si in proportie de 10% o femeie sa ramana insarcinata dupa tratament, nu cred ca cineva poate argumenta in defavoarea lor. Dar oricum nu asta era subiectul topicului (ma intereseaza subiectul, daca faceti un alt topic pentru probleme de fertilitate ma inscriu urgent), nu cred ca prietena lui Alin e in vreuna din aceste situatii (nu rezulta).

Sophia - nu inteleg, punctul tau de vedere este ca administrarea de anticonceptionale este sau nu este un pacat? ca partea medicala e secundara in acest subiect.